7.8 C
București
joi, aprilie 18, 2024

10 aplicații esențiale pentru Linux în 2018

Ar trebui să le citești

10 aplicații esențiale pentru Linux

Echipa pentruprieteni.com a selectat pentru voi 10 aplicații pe care, la nivel teoretic, ar trebui să le aveți instalate pe distribuția GNU/Linux pe care o folosiți. Sunt extrem de utile, multe dintre acestea vin deja instalate pe sistemul de operare ori pot fi extrem de ușor instalate prin intermediul magazinelor de aplicații. Nu credem că veți avea surprize, cele mai multe vă sunt deja cunoscute, eventual testate.

Google Chrome

Browserul este ideal ca alternativă la Firefox. În ultima vreme, Firefox nu prea se mai înțelege cu multe configurații, în special cele slăbuțe. Dezvoltaotrii nu se grăbesc să-l facă mai prietenos cu Linux-ul, chiar dacă browserul este prezent ca predefinit pe cam toate distribuțiile majore Linux. Deci, dacă Firefox îți face probleme, încearcă Google Chrome.

Geary

Pentu gestionarea conturilor de email, Geary este una dintre soluțiile cele mai facile.

LibreOffice

Nu cred că mai pot fi spuse multe lucruri noi despre LibreOffice. În cazul în care nu vine predefinit pe distribuția ta Linux, LibreOffice ar cam trebui instalat.

GIMP

O aplicație care îți permite să faci minuni în materie de grafică și pe care o cunoști extrem de bine. Chiar dacă pare destul de încărcată și uneori greoaie, GIMP, ar trebui folosit și apreciat pentru capacitățile sale.

OpenShot

Editarea video nu mai are niciun secret în fața acestui soft.

Lollypop

Modern, plăcut și funcțional, Lollypop îți va fi pe plac.

Shotwell

O aplicație excelentă pentru gestionarea fotografiilor.

ClamAV/ClamTk

Dacă ții la prietenii tăi ori ai partiții de Windows, acest antivirus te va ajuta să le protejezi.

Vectr

Un alt editor, simplu și funcțional.

VLC

Mai are această aplicație nevoie de altă prezentare?

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole