7.8 C
București
joi, aprilie 18, 2024

Ubuntu 18.04 LTS sau 18.10?

Ar trebui să le citești

Ai de ales

Ubuntu 18.04 LTS sau 18.10, care este alegerea corectă? În acest moment, Ubuntu 18.10 reprezintă cea mai nouă versiune a acestei distribuții. Merită sau nu instalarea acestei ultime versiuni? La această întrebare încercăm să oferim un răspuns în cele ce urmează. Nu uita, dacă vrei să descarci o copie a imaginii .iso, ori să citești notele de lansare, te invităm să citești acest meterial. În fond, trebuie să cunoști toate datele problemei iar o testare directă, nu strică niciodă.

Binențeles

Binențeles, cei mai pudenți dintre cititorii site-ului pentruprieteni.com vor evita versiunea 18.10. O vor considera de test, chiar dacă aceasta este una definitivă. În esență. Aceștia cam au dreptate. 18.10 conține numeroase elemente noi care, fie se vor înțelege cu configurația hardware, fie nu. Din acest punct de vedere, upgrade-ul poate fi nefast. Desigur, până nu faci un test, nu ai de unde să știi. Sunt șanse extrem de mari ca noua versiune să îți fie pe plac, să se împace excelent cu dispozitivul și cu nevoile tale. Între noi fie vorba, șanse sunt și în cealaltă direcție.

Înainte de a decide

Trebuie să pui în balanță riscurile și beneficiile. Este recomandat să fii mereu la zi, aceasta este regula de bază. Desigur, actualizând ori de câte ori este nevoie, poți fi la zi și dacă rulezi 18.04 LTS. Pe 18.10 ești la zi și cu noutățile, chiar dacă acestea pot să destabilizeze din când în când sistemul de operare. Așadar, dacă dorești să fii complet la zi, dacă nu te sperie eventualele riscuri, îți recomandăm să treci la cea mai nouă ediție a Ubuntu. Din contră, în cazul în care prețuiești mai mult stabilitatea, îți este teamă de schimbare și de noutăți care să îți afecteze utilizarea comodă, îți recomandăm să rămâi pe LTS. În ambele cazuri, tu câștigi.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole