6.5 C
București
miercuri, februarie 21, 2024

Extensii GNOME recomandate de pentruprieteni.com în 2022

Ar trebui să le citești

Extensii GNOME

Pe Ubuntu, Pop!_OS și Fedora folosim câteva extensii GNOME care ne-au dovedit că sunt indispensabile. Am ales să folosim alternativa extensiilor deoarece nu am dorit să ne complicăm existența cu șurubărit pe sub capotă sau cu aplicații instalate prin intermediul centrelor software.

Doar 6?

Aceste 6 extensii pe care ți le propunem sunt instrumente care au supraviețuit trecerii timpului. Practic, despre aceste unelte putem spune că:

  • sunt menținute la zi de dezvoltatori;
  • că sunt disponibile chiar și pe cele mai noi versiuni ale mediului grafic Gnome;
  • că își merită instalarea datorită funcțiilor puse la dispoziția utilizatorilor;
  • sunt apreciate de comunitate și extrem de folosite.

Caffeine face un lucru simplu și de efect. Odată activată extensia, sistemul de operare nu va mai intra în adormire. Deci, poți fuma o țigară fără grija ca la întoarcere va trebui să reintroduci parola. Poți instala extensia de aici.

Bing Wallpaper își aduce contribuția cu brio la înfrumusețarea Linux-ului tău. Extensia preia wallpaper-ul folosit de cei de la motorul de căutare Bing și îl afișează ca fundal. Simplu, eficient și de efect.

pentruprieteni.com, Linux Pentru Prieteni, 2021, Bing Wallpaper
pentruprieteni.com, Linux Pentru Prieteni, 2021, Bing Wallpaper

Vitals este un monitor de sistem care îți oferă tot felul de date referitoare la modul de funcționare al computerului: temperaturi, procese, rotații etc. Așadar, poți monitoriza ușor cam tot ce este important prin intermediul Vitals.

OpenWeather îți arată prognoza meteo într-un mod foarte eficient și plăcut. Există un suport foarte bun și pentru România. Despre acest instrument s-au scris mai multe aici.

pentruprieteni.com, Linux Pentru Prieteni, 2021, Openweather
pentruprieteni.com, Linux Pentru Prieteni, 2021, Openweather

Blur my Shell își face treaba foarte bine prin blurarea unor aspecte ale Gnome și modernizarea modului în care arată OS-ul. Sistemul de operare arată diferit, modern și mult mai bine după activarea acestei extensii. Poți activa extensia de aici.

Tu?

Care sunt extensiile tale GNOME preferate?

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole