vineri, august 7, 2020

Cum să cauți pe Google fără să fii urmărit

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

Ultimele decenii au scos la suprafață o tendință distructivă și uneori ilegală a guvernelor și a unor companii de a-și spiona utilizatorii și de a le încălca în acest mod intimitatea. Chiar dacă acest drept este protejat de legislațiile interne ale celor mai multe state democratice, cel puțin la nivel declarativ, dar și de tratate internaționale ratificate de mai toate statele Globului, presiunea asupra restrângerii acestui drept fundamental crește de la lună la lună.

Dacă te afli în categoria persoanelor care încă mai cred că au dreptul la intimitate în spațiul public și cel privat, poți folosi mai multe aplicații menite să îți protejeze acest drept sau să îngreuneze munca guvernelor de a te spiona. Desigur, nimeni și nimic nu garantează succesul sau eficiența acestora.

Manipularea la care cetățeanul modern a fost supus în ultimele decenii a dus la apariția unor transformări de mentalitate incredibile și de neimaginat. În prezent, din ce în ce mai puțini dintre noi realizează cât de important este acest aspect, cei mai mulți considerând, sub presiunea media și a unor evenimente criminale, că intimitatea este mai mult un privilegiu decât un drept și că ei oricum nu au ce să ascundă.

Google, cel mai folosit motor de căutare al momentului, își urmărește, prin diverse metode, utilizatorii și căutările acestora. Motivul invocat ține de oferirea unor rezultate cât mai bune, dar și adaptarea reclamelor. Chiar noi îi oferim acest drept atunci când acceptăm fără să citim Termenii și Condițiile care ne sunt impuse. Adevărul este că altă soluție nu avem dacă vrem să folosim acest serviciu. Vrem nu vrem, serviciul de căutare al celor de la Google este cel mai performant, atât pentru români cât și pentru străini, datorită gradului crescut de relevanță a rezultatelor căutărilor. Concurența, din ce în ce mai numeroasă, face eforturi de îmbunătățire, dar puțini sunt cei care pun accentul pe respectarea intimității utilizatorilor, în timp ce acei furnizori care respectă acest drept rămân necunoscuți publicului larg.

Există un serviciu online, motor de căutare mai bine zis, care se folosește de Google pentru a-ți oferi rezultatele. Diferența dintre StartPage, serviciul în cauză, și Google constă în faptul că primul susține că tot ceea ce cauți tu, prin intermediul lor, pe Google, rămâne privat. Așadar, rezultatele căutărilor nu sunt legate de vreun IP anume sau de vreun cont de utilizator cu care să fie asociate.

Funcționarea serviciului este simplă. Când cauți un anume termen, pagina trimite interpelarea ta către Google, rezultatele fiindu-ți redirecționate înapoi în mod anonim. Din acest punct de vedere, StartPage se folosește de puterea Google în materie de căutări online, protejându-ți, în mod suplimentar, intimitatea.

Accesează Start Page, motorul de căutare care îți promite că îți ține căutările private, aici

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Reguli esențiale pentru a retrage bani de la bancomat în siguranță

Fii în siguranță Este esențial ca banii tăi să fie în siguranță. Siguranța nu este un deziderat greu de atins, din contră. Tot mai numeroasele...
2,452FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
102 Shares
Copy link
Powered by Social Snap