18.2 C
București
joi, aprilie 11, 2024

Franz – O aplicație absolut necesară pentru Windows, Mac sau GNU/Linux

Ar trebui să le citești

Franz – un must have

Din miile de aplicații concepute pentru Windows, Mac sau GNU/Linux, puține pot intra în categoria denumită generic “must have”. Ei bine, din motivele pe care le veți citi pe parcursul acestui articol, Franz, un multi messenger de nota zece, trebuie instalat pe computerul tău, mai ales dacă utilizezi la maxim aplicațiile existente pe sistemele de operare mobile.

Diversitate și înnoire

Nu știu dacă ați observat, dar bate vântul înnoirii prin zona distribuțiilor GNU/Linux și nu numai. Sunt în pregătire distribuții care vor schimba percepția poporului despre acest sistem, iar aplicații noi și interesante intră rapid în joc. Nu există producător care se respectă și care să nu ofere versiuni ale softurilor produse și pentru distribuțiile GNU/Linux. Multe dintre aceste softuri au o strânsă legătură cu cele pe care le cunoaștem deja de pe Android, Windows Mobile ori iOS. Lucrurile sunt în schimbare și asta se vede.

Despre acest multi messenger

Franz este un soft relativ nou intrat pe piață, simplu, extrem de util, performant, într-un cuvânt “must have”. Originile austriece i se deslușesc rapid chiar din denumire, deși aceasta, cel puțin la prima vedere, pare puțin cam nepotrivită. Să nu uităm că până și acest lucru îl face original, iar în acest moment, originalitatea este un mare atu.

Franz umple cu brio un gol pe care utilizatorii de laptop-uri și desktop-uri îl simțeau, cauzat de lipsa unor versiuni adaptate ale aplicațiilor folosite pe Android. Prin intermediul Franz poți utiliza cele mai cunoscute, folosite și apreciate modalități de comunicare ale momentului. În prezent sunt 32 servicii complete de messenger pe care le poți folosi: WhatsApp, Slack, HipChat, Facebook Messenger, WeChat, Telegram, Google Hangouts, Skype, GroupMe, Grape și multe altele.

Disponibilitate

Așadar, nu cred că există persoane care să pună la îndoială utilitatea acestui soft. Franz este disponibil pentru Windows, Mac și tot ce înseamnă distribuții principale GNU/Linux (Ubuntu, Linux Mint, openSUSE etc).

Utilizatorii GNU/Linux nu trebuie decât să descarce softul, să îl dezarhiveze și să dea click pe iconița logo. Pentru a putea folosi, spre exemplu, WhatsApp, nu trebuie decât să alegeți serviciul, să completați corect datele de autentificare și apoi, accesând tabul “Services”, să îl folosiți.

Echipa pentruprieteni.com folosește Franz. TU? Scrie-ne, te rugăm, opinia ta.

Descarcă Franz de aici

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole