8.7 C
București
miercuri, februarie 21, 2024

9 motive pentru a folosi Endless OS

Ar trebui să le citești

Endless OS – despre

Endless OS este un sistem de operare prezent pe unele modele de laptop-uri oferite de Asus. Acesta poate fi descărcat (click aici) și instalat, totul gratuit, și pe alte mărci ori configurații. Ne propunem, cu prilejul acestui articol, să îți arătăm ce avantaje are acest OS. Încercați să faceți o comparație cu sistemele Windows. Noi am indentificat 9 motive care ar trebui să vă determine să folosiți acest OS, în realitate, acestea sunt cu mult mai numeroase.

Primul Pas

Înainte să citești materialul, te invităm să urmărești clipul de mai jos.

1. Pentru familie

Endless este perfect pentru familii ori pentru cei care folosesc computerul pentru activități comune (navigat pe internet, consum de fișiere multimedia, sarcini de birou etc.). De asemenea, este perfect și pentru școală.

2. Nu ai nevoie de internet

Endless OS nu necesită internet pentru a funcționa. În acest sens, acesta vine cu peste 100 de softuri și instrumente care nu solicită o astfel de conexiune. Desigur, dacă ai acces la acest serviciu, ori nevoie de internet, Endless va deveni mult mai util.

3. Este gratuit

Acest sistem de operare nu vine cu costuri ascunse sau directe. Descărcarea, testarea, utilizarea, copierea, actualizările sau upgrade-ul, sunt complet gratuite. Deci, ai scăpat de griji financiare. În plus, nu necesită activare.

4. Este Linux

Asta înseamnă că:

  • beneficiezi de stabilitate superioară
  • performanță
  • securitate sporită. Adio antivirus
  • productivitate
  • rapiditate
  • nu ai nevoie de programe de întreținere
  • nu te vei confrunta cu ecrane albastre.

5. Este complet

Endless vine complet funcțional, de la aplicații la codec-uri și drivere. De asemenea, nu există o variantă “PRO” sau “GOLD”. Toți utilizatorii sunt egali. Nu trebuie să îți mai bați capul cu astfel de lucruri, să te simți complexat ori nedreptățit.

6. Este intuitiv

Interfața Endless este intuitivă, nimeni nu poate nega asta. Dacă ai folosit o tabletă sau un telefon mobil, nu o să ai probleme în utilizarea acestui sistem de operare. Totul se află acolo unde trebuie, setările sunt logice și clare. Nu vei irosi timpul folosind Endless.

7. Lite

Endless nu îți sufocă computerul atunci când rulează. Totul funcționează rapid, fluent și bine. O să constați și tu asta.

8. Aplicații pentru tine

Aplicațiile sunt extrem de ușor de instalat prin intermediul Magazinului de Aplicații. Sunt împărțite pe categorii, se instalează rapid, dintr-un click. De asemenea, odată instalate, acestea sunt ușor de găsit, ori de dezinstalat.

9. Este elegant și productiv

Endless arată bine, se vede de la o poștă. Modul în care arată și funcționează, aplicațiile la care ai acces, faptul că ai scăpat de costuri și de griji, te ajută să fii cu mult mai productiv.

Concluzii

Endless este un sistem de operare bazat pe Linux, gratuit, puternic, stabil, prin intermediul căruia poți face aceleași lucruri pe care le realizezi și cu Windows. Alte informații, poate mai tehnice, pot fi citite aici.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole