9.5 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Spune adio Word! O suită office gratuită este perfectă pentru profesori, elevi, studenți și funcționari

Ar trebui să le citești

Profesori, elevi, studenți, funcționari

Indiferent că sunteți profesori, elevi, studenți, funcționari ori simpli cetățeni, sunt numeroase cazurile în care aveți nevoie de o aplicație pentru a vizualiza, scrie ori modifica documente. În România, Word-ul celor de la Microsoft reprezintă una dintre cele mai cunoscute aplicații de acest gen. Faptul că este folosit în școli (copiii sunt învățați doar acest program), în instituțiile de stat și în unele instituții private, v-a inoculat ideea că ar fi cel mai bun, ori că nu ar exista alternative. Dosarul Microsoft vă spune ceva?

Ei bine, astăzi s-ar putea să aveți un șoc când veți afla că există o alternativă excelentă și gratuită la Microsoft Word ori la suita celor de la Microsoft. De ce să dai bani când poți avea totul gratis?

Rigorile legii

Prețul de câteva sute de lei, în funcție de versiune, chiar mii, i-a îndemnat pe cei mai mulți să pirateze suita office de la Microsoft. Legile sunt clare în acest domeniu, dacă ești prins, ți se face dosar penal și plătești despăgubiri. Veți spune că nu ați auzit de astfel de situații și că, oricum, nu vor ajunge ei la voi, sunteți prea mici. Nimic mai fals, faptul că nu ați auzit de astfel de cazuri sau nu cunoașteți legea, nu o să vă scape de rigorile legii în cazul în care folosiți programe piratate. În plus, toate aceste softuri lasă urme pe Internet. De obicei, este suficient să vă pârască cineva că folosiți o copie piratată de Word sau un Windows, iar evenimentele o vor lua razna.

Suită Office

LibreOffice este principala alternativă open-source, extrem de serioasă și lăudată, la Microsoft Office. Aceasta este folosită de zeci de milioane de utilizatori la nivel mondial. Asemeni Microsoft Office, LibreOffice îți oferă tot ce ai nevoie, de data aceasta gratuit și fără constrângeri de ordin legal. Tot ce poți face prin intermediul Microsoft Word, poți realiza și pe LibreOffice.

LibreOffice este o suită office complexă; Interfața curată și instrumentele sale puternicie vă permit să vă dezvăluiți creativitatea și să măriți productivitatea. LibreOffice integrează mai multe aplicații care îl fac cea mai puternică suită Office Liberă și Gratuită de pe piață. (sursa, aici)

Adaptarea

Adaptarea la LibreOffice este una foarte rapidă. Interfața este intuitivă, simplă dar complexă. Cu foarte puțin efort și voință, în doar câteva ore veți deveni expert în LibreOffice.

Le are pe toate

LibreOffice le cuprinde aproape pe toate. Spre exemplu, în Writer (echivalentul Microsoft Word) putem crea documente precum fișe de lucru, teste, chestionare, tabele, diagrame, figuri geometrice etc. În Impress Presentation (echivalentul Microsoft Powerpoint) putem crea prezentări de tip slideshow, cu sau fără efecte vizuale sau audio, folosindu-ne de numeroasele template-uri care ne stau la dispoziție. În Draw Drawing poți crea materiale grafice precum scheme sau forme geometrice, doar imaginația este limita. Calc Spreadsheet (echivalentul Microsoft Excel) îți permite să prelucrezi date și chiar să reprezinți rezultatele sub formă de diagrame.

Avantaje

LibreOffice este gratuit, complet și vine fără restricții de ordin legal. Actualizările sau upgrade-ul la o nouă versiune sunt gratuite, totul este gratuit.

Suita este stabilă complexă și completă. Nu există versiuni trial, demo ori alte jumătăți de măsură;
Productivitate maximă. Aplicația este compatibilă cu documentele realizate în Microsoft Word. Acestea pot fi citite, editate ori salvate în numeroase variante. Documentele noi sunt foarte ușor de redactat, există și numeroase template-uri care te pot ajuta. În plus, nu ești distras de la munca ta prin intermediul unor notificări inutile;
Aplicația nu ocupă mult spațiu pe hard, se instalează și actualizează rapid și intuitiv, este sigură și stabilă.

Descarcă LibreOffice (în limba română)

Nu uita!

Site-ul pentruprieteni.com vă invită să accesați acest link pentru a putea consulta toate articolele dedicate învățământului. Dacă sunteți profesori, elevi, studenți sau funcționari, nu ezitați.

Interfață Writer

pentruprieteni.com,
Linux Pentru Prieteni,  2020, word, LibreOffice.
- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole