29.2 C
București
luni, iunie 24, 2024

5 noutăți pe care le vei îndrăgi la Ubuntu 18.04 LTS

Ar trebui să le citești

18.04 LTS

Ubuntu 18.04 LTS pare a fi, cel puțin până acum, cea mai bună versiune a acestui sistem de operare. Cei de la Canonical au inserat câteva noutăți pe care cunoscătorii, cât și cei care îl folosesc pentru prima oară, le vor aprecia. Cu prilejul acestui articol, vei fi ghidat spre a le putea descoperi și utiliza.

Aplicațiile se instalează mai ușor prin PPA

Comanda universală pentru instalarea acestui gen de aplicații este mai mult decât intuitivă. Nu cred că aveți nevoie de explicații suplimentare.

sudo apt-get-repository ppa:[ppa url]
sudo apt install [app]

Instalare cu mai multe opțiuni

Începând cu această versiune de Ubuntu, utilizatorul poate decide ca sistemul de operare să fie instalat în modulul minimal sau complet. Este de la sine înțeles faptul că instalarea minimală te scutește de așa numitele aplicații de umplutură.

Faci mai ușor capturi de ecran

Ubuntu 18.04 permite realizarea mai rapidă și ușoară a capturilor de ecran sau a înregistrărilor video.

Ctrl + Alt + Shift + Print Screen = înregistrează desktop-ul
tasta Print Scren = realizează o captură completă de ecran
Shift + Print Screen = pentru a selecta o anumită zonă

Mai rapid

Ubuntu 18.04 pare a se mișca cu mult mai rapid comparativ cu predecesorii săi. Desigur, pe computerele mai slabe din punctul de vedere al configurației hardware, acest Ubuntu se mișcă la fel de greuț. Singura soluție validă în acest caz este realizarea unui upgrade hardware.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole