3.8 C
București
duminică, decembrie 1, 2024

Activează-ți elevii cu aceste aplicații pentru generarea de cuvinte încrucișate și rebusuri

Ar trebui să le citești

Cuvinte încrucișate și rebusuri

Cuvintele încrucișate au marele avantaj de a dinamiza orele de curs, de a le face mai captivante și distractive. Prin efectul de trezire a interesului elevilor, acestea duc la obținerea unor rezultate superioare metodelor și tehnicilor clasice și monotone. Cuvintele încrucișate pot fi utilizate la cam to ce însemnă disciplină școlară.

Pentru un efect potențat

Pentru un efect întărit, îți recomandăm să citești și aceste materiale publicate pe pentruprieteni.com . Utilizarea acestora te va ajuta enorm.

Unelte educaționale online

Pentru realizarea acestor cuvinte încrucișate poți opta pentru unele aplicații cu plată, poți folosi LibreOffice sau Microsoft Word, ori poți beneficia de sugestiile noastre în materie de aplicații online gratuite.

Pe scurt, despre aplicațiile pe care ți le sugerăm putem spune că:

  • sunt gratuite
  • pot fi accesate prin intermediul browserului web. (Google Chrome, Mozilla Firefox, opera, Vivaldi, Chromium)
  • sunt mulți platformă. Practic, nu contează că folosești Linux, Windows sau macOS, vor funcționa fără probleme.
  • materialele realizate de aceste instrumente educative pot fi folosite în mai toate etapele lecției și vor crea dependență.

Neajunsuri?

  • este destul de dificil să le utilizezi prin intermediul unui telefon mobil, asta-i adevărat. Ecranul mic nu este foarte confortabil.
  • costurile directe și indirecte ale printării, un alt mare neajuns. Pentru această etapă, vă invităm să accesați acest material în care vei primi câteva ponturi despre cum să nu iei țeapă când cumperi o imprimantă.

Rebus (oferta românească)

Cei care doresc să realizeze rebusuri au la dispoziție un instrument online pus la dispoziție de didactic.ro. Aveți nevoie de imaginație, dar și de un cont realizat pe respectiva platformă. Faptul că aplicația online este livrată în limba română reprezintă principalul avantaj al acestui creator de rebusuri. De remarcat și permisivitatea aplicației, posibilitatea de a insera fotografii și caracterul logic al acesteia. Rebusul poate fi descărcat și printat extrem de ușor. De asemenea, acesta, dacă tu alegi asta, va fi disponibil și pe profilul tău de pe didactic.ro

Accesează aici

Crossword puzzles

La fel de intuitiv, chiar dacă nu are interfața în limba română, Crossword puzzles vă permite să realizați rebusuri captivante.

Etape

  1. Pentru a putea utiliza aplicația va trebui, în prima etapă, să inserați numele vostru, vârsta medie a elevilor, să dați o denumire rebusului și să selectați „Create Your Own” – Begin.

2. Pasul următor constă în introducerea termenilor pe care îi doriți incluși în fișa de lucru. După ce dați click pe „Creează/Create Puzzle” o să puteți vedea un demo cu modul în care fișa va fi completată.

3. La final, dați click pe „Enter Clues/introdu indicii” Practic, în dreptul fiecărui termen existent va trebui să scrieți și un indiciu. Nu uitați să dați click pe „Finish/Finalizează”.


3 Acest ultim pas constă în printarea sau salvarea documentului, operațiune aproape automatizată.

Cum salvezi ca .pdf?

Extrem de simplu. Atunci când selectați printare, în loc să selectați imprimanta, alegeți salvare ca .pdf. Nu uitați să dați „Save/Salvare” și să selectați o locație.

Atenție!

La momentul redactării acestui material, aplicația nu permitea folosirea diacriticilor.

Accesează aplicația aici

Crossword Labb

O altă unealtă excelentă și gratuită. Suportă diacritice, veste bună. Fișierul final nu va conține referiri la aplicația sau site-ul prin care a fost realizat.

Etape

  1. Introduceți un titlu pentru cuvintele încrucișate în primul câmp. În câmpul al doilea nu trebuie decât să introduceți termenii pe care îi doriți. Aceștia vor fi urmați de spațiu și o scurtă descriere. La final, click pe „Generate”

2. Aplicația oferă un demo și posibilitatea de a edita, regenera sau salva în .pdf sau word. De asemenea, puteți să vă distribuiți creația.


Puzzler Maker

Partea interesantă a acestui soft constă în faptul că amestecă extrem de bine cuvintele cheie cu litere plasate la întâmplare. Solicită atenție și interes. Din păcate, aplicația nu acceptă diacritice.

Etape
Practic, avem o singură etapă care constă în completarea mai multor câmpuri. La final, pentru a putea să vă folosiți de creație, selectați cuvintele și dați-le „paste’ într-un fișier word. Este simplu ca bună ziua.

  1. inserați un titlu
  2. inserați un cuvânt (mesaj secret) care, teoretic, ar trebui să apară după ce elevii vor rezolva puzzleul
  3. alegeți numărul de litere existente pe lățime și înălțime
  4. inserați cuvintele care trebuie identificate
  5. La final, click pe „Create my puzzler”

Rezultatul final?

E U R O P A F V K S
E M K H A D S S R H
M S U Q T N R A X P
D U S V S Q T A A U
M E A N E I V R Y L
R O M A P H I S V U
B P Z R A S L D C G
D U H I D W M S W A
A L C B U T K X T M
B P Y U B G U O U W
X M M Q R L W W A P
L B X T Y E G U D Y
L O N D R A S W J K
F Z M Z B Z B T V C
K M O C D G P I I T

BUCURESTI
BUDAPESTA
LONDRA
PARIS
ROMA
VIENA

Accesează aici

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Viața cu Linux: 3 câștiguri fundamentale ale unui utilizator

Viața cu LinuxViața cu Linux nu reprezintă doar trecerea de la Windows la una dintre sutele de distribuții existente în prezent, ci mult mai...
- Advertisement -

Cele mai noi articole