24.2 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Un nou instrument pentru jocuri în Linux

Ar trebui să le citești

Jocuri în Linux

Deși s-au înregistrat progrese considerabile în ultimii ani, utilizatorii lui Tux continuă să fie priviți ca defavorizați atunci când vine vorba de performanță în jocuri pe Linux. Pentru cei ce își doresc performanță maximă în jocuri, a apărut un nou instrument open source creat de Feral Interactive, companie ce se ocupă cu portarea jocurilor.

Game Mode

Instrumentul despre care vorbim se nunește Game Mode și își propune să obțină maximum de performanță din partea computerului atunci când este necesar. Lansat recent, Game Mode este un mic combo daemon/lib pentru Linux, care permite jocurilor să solicite temporar maximum de performanță a CPU. Cu alte cuvinte, nivelul de performanță a sistemului poate fi configurat la cerere cu ajutorul acestui mic soft.

Nu vine predefinit

GameMode nu va face parte parte din jocuri în mod predefinit. Însă instalarea sa este an întregime la decizia utilizatorului. Fiindcă se bazează pe systemd, va funcționa fără probleme pe versiunile recente de Ubuntu. Instalarea sa nu este, din păcate, chiar atât de simplă. Dar, odată instalat, Game Mode ar trebui să funcționeze cu toate jocurile viitoare.

Mai multe informații

Dacă dorești să afli mai multe despre Game Mode, poți accesa pagina Github (click aici). Poți, de asemenea, semnala orice problemă cu care te confrunți în utilizarea sa.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole