miercuri, iulie 8, 2020

Cum poți testa o distribuție Linux fără să o instalezi

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Linux

Cei care doresc să simtă spiritul Linux pot face asta extrem de ușor. Au nevoie de imaginea .iso a distribuției alese, de un stick USB sau de o mașină virtuală. Bine, cea mai simplă soluție este să vizitezi un prieten care utilizează Linux și să îl rogi să te lase să arunci o privire. Nu uita să citești acest material, îți dă câteva sugestii de bază de care ar cam trebui să ții cont atunci când decizi să instalezi Linux. Dacă vrei câteva sugestii de sisteme pe care să le testezi, citește acest material.

Un șoc pentru utilizatorii Windows

Dacă ești nou în acest domeniu, află că Linux-ul poate rula și fără să fie instalat pe hard. Da, utilizatorii Windows s-ar putea să aibă un șoc la aflarea acestei vești. Așadar, un sistem de operare gratis poate ceea ce altul care costă atât nici nu concepe.

Versiunea Live

Cele mai multe distribuții Linux permit rularea în modulul Live. Practic, „arzi” imaginea sistemului de operare pe un Stick USB, restartezi PC-ul și bootezi de pe respectivul Stick USB. Destul de simplu, nu? Ai nevoie de imaginea .iso și de o aplicație care să îți permită arderea imaginii. Acestea sunt cele mai recomandate: Rufus, Universal USB Installer, UNetbootin, Etcher.

Nu uita, Stick-ul USB va fi formatat în timpul acestui proces de ardere a imaginii, așadar, trebuie să îți muți datele într-un loc sigur. Trebuie să descoperi și ce buton îți permite bootarea de pe Stick-ul USB, asta pentru a putea testa ceea ce ți-ai propus.

Atunci când rulezi Linux în versiunea Live, poți să faci cam tot ce vrei: poți navigare pe internet, poți asculta muzică sau viziona filme, poți juca diverse jocuri, poți edita fotografii sau clipuri video etc. Din păcate, în momentul în care vei închide sau restarta sistemul de operare, toate modificările făcute, toate creațiile tale vor fi șterse. Bine, dacă alegi să le salvezi pe un hard, totul va fi păstrat. Pentru a nu o lua de la capăt, data viitoare, îți recomandăm să instalezi Linux-ul.

Mașina virtuală

Îți va permite să testezi și să instalezi OS-ul. Cel mai cunoscut instrument de acest timp este acesta – Oracle VM VirtualBox. Ai nevoie de un PC destul de puternic pentru a putea simula rularea unui Linux în acest caz. Să vedem și partea bună, nu prea poți strica nimic.

P.S.

Totuși, fie vorba între noi, nimic nu se compară cu testarea unei distribuții Linux pe un computer real. Dacă ai un prieten care se pricepe la asta, nu ezista să îi ceri ajutorul.

MAI MULTE ARTICOLE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

UTIL

Ce nu ți se spune când cumperi un laptop cu Windows preinstalat

Windows Pentru că au doar interesul să vândă și cam puțin le pasă de clienți,...
2,452FaniÎmi place
340CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

O bibliotecă digitală cu mii de lecții înregistrate vă stă la dispoziție

O bibliotecă digitală cu peste 2500 de lecții înregistrate stă la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților. Materialele sunt disponibile pentru clasele I-XII

Aceasta este distribuția Linux folosită de echipa pentruprieteni.com în 2020

Tradițional, membrii echipei pentruprieteni.com folosesc mai multe distribuții GNU/Linux. Suntem destul de curioși și dornici să testăm cât mai mult

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.
16 Shares
Copy link
Powered by Social Snap