miercuri, iulie 8, 2020

Cât mai costă sistemul de operare Windows 10 Home în 2020

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Windows 10

Prețul unei copii licențiate de Windows 10 trece binișor de câteva sute de lei. Am aruncat o privire asupra câtorva site-uri care oferă spre vânzare acest produs și am ajuns la câteva concluzii interesante. Este mai ieftin să cumperi Windows 10 de aici sau de aici, comparativ cu site-ul Microsoft. Situația este ciudată, producătorul cere mai mult decât un intermediar. Cu toate acestea, aveți și alternative gratuite la acest sistem de operare.

Atenție!

Acest articol face referire la prețurile existente pe emag.ro și PC Garage la data 12 iunie 2020. Acestea, în funcție de diferitele promoții, pot suferi modificări.

Clarificare privind tipul de licențiere

Dacă nu vrei să pierzi banii, neștiind ce ne rezervă viitorul, îți recomandăm să achiziționezi o licență de tipul retail. Doar acest tip de licență îți permite să reactivezi Windows-ul pe un alt computer. Să presupunem că PC-ul este stricat. Practic, licența de tip retail îți permite să o transferi pe un alt PC și să utilizezi legal Windows 10.

Licențele de tip OEM sunt un pic mai ieftine. Acestea sunt activate doar pe o anumită configurație. Odată stricat/modificat PC-ul, adio licență.

Prețuri

Prețurile licențelor de tip OEM încep de la 499 de lei, (594 de lei pe PC Garage) în timp ce prețurile licențelor de timp Retail încep de la 549 de lei. Cea mai ieftină copie de Windows 10 la Flanco costă 589 de lei iar la Altex 649 de lei.

Linux?

Dacă doriți o alternativă gratuită la Windows, vă recomandăm să alegeți o distribuție GNU/Linux. Ubuntu, Linux Mint, MX Linux, Deepin, ca să dăm doar câteva exemple, vă stau la dispoziție în mod gratuit. Aici, poți citi despre 10 alternative la Windows.

MAI MULTE ARTICOLE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

UTIL

3 unelte gratuite care îți testează router-ul. Vezi dacă nu ești în pericol

În casele a sute de mii de români, conexiunea la Internet este realizată prin intermediul unui router wireless. Un astfel de echipament este binevenit, scutindu-ne de multe neajunsuri, iar prețurile nu sunt deloc mari.
2,452FaniÎmi place
340CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

O bibliotecă digitală cu mii de lecții înregistrate vă stă la dispoziție

O bibliotecă digitală cu peste 2500 de lecții înregistrate stă la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților. Materialele sunt disponibile pentru clasele I-XII

Aceasta este distribuția Linux folosită de echipa pentruprieteni.com în 2020

Tradițional, membrii echipei pentruprieteni.com folosesc mai multe distribuții GNU/Linux. Suntem destul de curioși și dornici să testăm cât mai mult

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.
44 Shares
Copy link
Powered by Social Snap