-0.9 C
București
luni, decembrie 4, 2023

Cât mai costă sistemul de operare Windows 10 Home în 2020

Ar trebui să le citești

Windows 10

Prețul unei copii licențiate de Windows 10 trece binișor de câteva sute de lei. Am aruncat o privire asupra câtorva site-uri care oferă spre vânzare acest produs și am ajuns la câteva concluzii interesante. Este mai ieftin să cumperi Windows 10 de aici sau de aici, comparativ cu site-ul Microsoft. Situația este ciudată, producătorul cere mai mult decât un intermediar. Cu toate acestea, aveți și alternative gratuite la acest sistem de operare.

Atenție!

Acest articol face referire la prețurile existente pe emag.ro și PC Garage la data 12 iunie 2020. Acestea, în funcție de diferitele promoții, pot suferi modificări.

Clarificare privind tipul de licențiere

Dacă nu vrei să pierzi banii, neștiind ce ne rezervă viitorul, îți recomandăm să achiziționezi o licență de tipul retail. Doar acest tip de licență îți permite să reactivezi Windows-ul pe un alt computer. Să presupunem că PC-ul este stricat. Practic, licența de tip retail îți permite să o transferi pe un alt PC și să utilizezi legal Windows 10.

Licențele de tip OEM sunt un pic mai ieftine. Acestea sunt activate doar pe o anumită configurație. Odată stricat/modificat PC-ul, adio licență.

Prețuri

Prețurile licențelor de tip OEM încep de la 499 de lei, (594 de lei pe PC Garage) în timp ce prețurile licențelor de timp Retail încep de la 549 de lei. Cea mai ieftină copie de Windows 10 la Flanco costă 589 de lei iar la Altex 649 de lei.

Linux?

Dacă doriți o alternativă gratuită la Windows, vă recomandăm să alegeți o distribuție GNU/Linux. Ubuntu, Linux Mint, MX Linux, Deepin, ca să dăm doar câteva exemple, vă stau la dispoziție în mod gratuit. Aici, poți citi despre 10 alternative la Windows.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Ce lecții am învățat în acești ani de pentruprieteni.com

Lecții Lecțiile învățate în toți acești ani de pentruprieteni.com au fost interesante și numeroase. Nimeni nu ne-a pregătit pentru ceea ce urma să vină, pentru...
- Advertisement -

Cele mai noi articole