sâmbătă, noiembrie 21, 2020

Cât mai costă sistemul de operare Windows 10 Home în 2020

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care nu îl ai în agenă, de...

Windows 10

Prețul unei copii licențiate de Windows 10 trece binișor de câteva sute de lei. Am aruncat o privire asupra câtorva site-uri care oferă spre vânzare acest produs și am ajuns la câteva concluzii interesante. Este mai ieftin să cumperi Windows 10 de aici sau de aici, comparativ cu site-ul Microsoft. Situația este ciudată, producătorul cere mai mult decât un intermediar. Cu toate acestea, aveți și alternative gratuite la acest sistem de operare.

Atenție!

Acest articol face referire la prețurile existente pe emag.ro și PC Garage la data 12 iunie 2020. Acestea, în funcție de diferitele promoții, pot suferi modificări.

Clarificare privind tipul de licențiere

Dacă nu vrei să pierzi banii, neștiind ce ne rezervă viitorul, îți recomandăm să achiziționezi o licență de tipul retail. Doar acest tip de licență îți permite să reactivezi Windows-ul pe un alt computer. Să presupunem că PC-ul este stricat. Practic, licența de tip retail îți permite să o transferi pe un alt PC și să utilizezi legal Windows 10.

Licențele de tip OEM sunt un pic mai ieftine. Acestea sunt activate doar pe o anumită configurație. Odată stricat/modificat PC-ul, adio licență.

Prețuri

Prețurile licențelor de tip OEM încep de la 499 de lei, (594 de lei pe PC Garage) în timp ce prețurile licențelor de timp Retail încep de la 549 de lei. Cea mai ieftină copie de Windows 10 la Flanco costă 589 de lei iar la Altex 649 de lei.

Linux?

Dacă doriți o alternativă gratuită la Windows, vă recomandăm să alegeți o distribuție GNU/Linux. Ubuntu, Linux Mint, MX Linux, Deepin, ca să dăm doar câteva exemple, vă stau la dispoziție în mod gratuit. Aici, poți citi despre 10 alternative la Windows.

MAI MULTE ARTICOLE

Au trecut 6 ani de pentruprieteni.com. Vezi câteva statistici

Oficial, pentruprieteni.com s-a născut pe 31 iulie 2014, momentul primului articol. Acea zi a marcat și primul record, 11 vizite unice.

UTIL

Despre schimbarea periodică a parolelor

Logica elementară ne spune că pentru a ne menține conturile online în siguranță este bine să schimbăm periodic parolele. Însă studii recente arată că această abordare nu dă întotdeauna rezultatele așteptate
2,458FaniÎmi place
344CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla”, câteva informații

Lansat pe 22 octombrie 2020, Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla” reprezintă un update bine venit care va bucura utilizatorul.

„Todoist” a devenit disponibil și pe Linux. Vei fi și mai productiv

Aplicația Todoist a venit oficial și pe Linux prin intermediul snapcraft. Aceasta este disponibilă pe Android, cu peste 20 de milioane de utilizatori la activ, macOS și Windows 10.

Ești pregătit să utilizezi Microsoft Edge pe Linux?

Microsoft Edge își încearcă norocul pe Linux. Browserul dezvoltat de Microsoft va fi disponibil pentru utilizatorii lui Tux, conform unei postări pe Windows Experience Blog, începând cu luna octombrie.

Cum poți preda online fără să fii înregistrat. Simplu și eficient

Predare online a generat, asta pe bună dreptate, numeroase discuții aprinse în spațiul școlii.

Ai testat noul Deepin 20? Video

Nou lansatul Deepin 20 merită toată atenția. Cu un mediu grafic reproiectat pentru a fi unitar, mult ma stabil, solid și rapid,
44 Shares
Copy link
Powered by Social Snap