7.4 C
București
miercuri, decembrie 11, 2024

7 distribuții Linux pentru începători, recomandate de pentruprieteni.com

Ar trebui să le citești

8 distribuții Linux pentru începători

Trecerea pe Linux poate fi privită ca un șoc. Linux-ul nu este Windows, trebuie să clarificăm acest aspect de la început. Prima impresie contează enorm de mult, motiv pentru care, te invităm să citești acest articol. Acesta te va ajuta să faci primul pas, cu dreptul. Îți sugerăm să începi aventura în lumea Linux folosind una sau mai multe distribuții, pornind de la cele 7 de mai jos.

Linux Mint Cinnamon

Este ideal pentru novici, pentru computere mai mult sau mai puțin puternice. Este stabil, serios, productiv, arată bine, insuflă modernitate. Instalarea este floare la ureche, computerul va fi trezit la viață pe Linux Mint. În plus, vine cu numeroase teme care te vor ajuta să îl dai după bunul plac.

Solus OS

La fel de intuitiv, ușor de folosit și plăcut precum Linux Mint. Pe anumite configurații s-ar putea să existe ceva incompatibilități. Testarea sistemului de operare direct de pe DVD sau Stick USB va arăta din prima dacă Solus poate rula sau nu pe PC-ul tău. Solus se înțelege foarte bine și cu PC-urile vechi, chiar dacă nu este realizat special pentru acestea. Atenție, echipa pentruprieteni.com consideră că Solus este cea mai bună distribuție pentru anul 2019.

elementary OS

Pentru cei care doresc ceva în stilul macOS și puterea legendarului Debian, elementary OS este soluția ideală. Elegant, stabil, productiv, acest OS va întoarce privirile multora. Merită să îl testezi.

Zorin OS

Zorin OS rulează fluent, rapid și bine pe foarte multe configurații. Este bazat pe Ubuntu, fapt care aduce numeroase avantaje. Zorin pur și simplu funcționează.

MX Linux

Special conceput pentru computerele mai vechi, MX Linux te va surprinde prin modul excelent în care funcționează. Mediul grafic Xfce se remarcă, asemeni Budgie Desktop de pe Solus, printr-un consum redus de resurse. Aplicațiile numeroase pe care sistemul de operare ți le pune la dispoziție, te vor ajuta să fii cât mai productiv. În plus, stabilitatea și seriozitatea sistemul de operare îți va da încredere și putere de lucru. O să-ți placă.

Ubuntu

Ubuntu arată diferit față de propunerile de mai sus. Este printre cele mai cunoscute distribuții, are zeci de milioane de utilizatori și îți pune la dispoziție un întreg univers. Nu este recomandat pentru computerele slăbuțe ori pentru persoanele care nu vor sau nu au timp să se adapteze.

Manjaro (KDE)

Mediul grafic KDE este extrem de modern, arată bine și întoarce priviri. Manjaro în KDE este o distribuție prietenoasă, puternică și stabilă. Este, practic, cel mai uman Arch din câte există. Totuși, ține cont, ai nevoie de un computer un pic mai puternic.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Viața cu Linux: 3 câștiguri fundamentale ale unui utilizator

Viața cu LinuxViața cu Linux nu reprezintă doar trecerea de la Windows la una dintre sutele de distribuții existente în prezent, ci mult mai...
- Advertisement -

Cele mai noi articole