9.2 C
București
luni, februarie 26, 2024

10 distribuții Linux recomandate de pentruprieteni.com în 2020

Ar trebui să le citești

10 distribuții

Pentru anul 2020, echipa pentruprieteni.com vă recomandă să testați măcar câteva din cele 10 distribuții GNU/Linux despre care o să citiți în cele ce urmează.

Ubuntu 19.10

Cea mai nouă versiune a sistemului de operare Ubuntu se întâmplă a fi și cea mai interesantă. Eforturile Canonical de a veni în întâmpinarea utilizatorului și-au arătat roadele. Stabil, modern și productiv, Ubuntu 19.10 este alegerea logică până la lansarea versiunii 20.04.

MX Linux

Computerele vechi își vor regăsi zilele bune odată cu rularea MX Linux. Acesta, în cazul nostru, rulează excelent pe un PC cu mai mult de un deceniu de viață. Desigur, nu mai rulează ca în tinerețe, când Windows XP zburda pe el, cu toate acestea, Mx Linux i-a redat productivitatea.

elementary OS

De la o lansare la alta, elementary OS este tot mai bun. Nu crezi că ar trebui să încerci să îi dai o șansă? Sistemul de operare are tot ce îi trebuie, aplicații, stabilitate, este elegant și, din punct de vedere grafic, duce spre macOS

Pop!_OS

Pop!_OS, acest Ubuntu cu un ambalaj mai modern, poate fi o alternativă la distribuțiile tradiționale. Dacă Linux Mint, Manjaro, Solus OS sau openSUSE vi se par prea prăfuite, Pop!_OS ar fi o alternativă numai bună de testat.

Liri OS

Chiar dacă, la data redactării acestui material, Liri OS se prezintă într-o versiune alpha, după modul în care arată și se simte, acest sistem de operare va avea un viitor luminos. Mediul grafic este printre cele mai curate din câte există. Nu ar strica să îi dați o șansă.

Bodhi Linux

Bodhi Linux nu este o necunoscută pentru mulți utilizatori. Sistemul este complex, elegant și plăcut. Bazat pe Ubuntu, Bodhi Linux vine cu o altă abordare, care îți va stârni curiozitatea.

Android

La ora actuală, cei care doresc să ruleze Android pe PC au câteva alternative. Desigur, lucrurile nu sunt perfecte, progresele, evidente de la o zi la alta, ne arată că se muncește intens pentru aducerea acestei alternative.

Nitrux

Nitrux reprezintă o altă distribuție Linux la care se lucrează de ceva vreme. Nomad, un mediu grafic de mare viitor, te cucerește în câteva clipe. Dacă treci de partea cu instalarea, Nitrux va reprezenta o alegere atunci când va fi gata. Totuși, pentru a-ți astâmpăra curiozitatea, te invităm să îi faci un test.

Linux Mint

Linux Mint va continua să domine și în anul 2020. Sistemul funcționează pur și simplu. Nu credem că mai are nevoie de vreo prezentare. Corect?

Manjaro

O altă distribuție cunoscută care merită toată atenția este Manjaro Linux. Bazat pe Arch, Manjaro pune la dispoziția utilizatorului toată puterea Arch, totul într-un mod intuitiv și modern.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole