17.5 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

15 ani cu Ubuntu

Ar trebui să le citești

Liderul

Cunoaștem cu toții în linii mari istoria Linux-ului și schimbarea majoră pe care a adus-o în domeniul tehnologiei. Sistemul open source a dus la apariția a numeroase distribuții. Acest lucru a ajutat kernelul Linux pe parcursul evoluției sale. Iar dintre toate distribuțiile, Ubuntu este momentan liderul, cea mai cunoscută distribuție și cu cei mai mulți utilizatori.

20 octombrie

20 octombrie este ziua de naștere a acestei apreciate distribuții. Acum, la scurt timp după ce Ubuntu a împlinit vârsta de 15 ani, ne-am propus să vă facem cunoscute câteva aspecte, credem noi, interesante.

Filosofic

„I am what I am because of who we all are” (Eu sunt așa cum sunt datorită felului în care suntem cu toții) este o filosofie cu origini în Africa, iar termenul care îi redă cel mai bine sensul este „Ubuntu”.

Logo sugestiv

Logo-ul Ubuntu – un cerc împărțit în trei părți egale, pe care vedem alte cercuri mai mici – transmite ideea de conectivitate, egalitate, împărtășire cu toți ceilalți, nediscriminare.

Peste 75

Potrivit Distrowatch, există în prezent peste 75 de distribuții bazate pe Ubuntu. Dar, și Ubuntu este, la rândul său, bazat pe Debian.

Goobuntu

Cunoaștem deja prietenia dintre gigantul Google și Linux. Ei bine, Goobuntu a fost o distribuție Linux bazată pe Ubuntu LTS pe care au folosit-o aproximativ 10’000 de angajați ai Google pentru o bună perioadă.

Cel mai rapid supercomputer

Majoritatea statelor care au un cuvânt de spus la nivel mondial dețin cel puțin o asemenea mașină de calcul. Dacă v-ați întrebat ce sisteme de operare dau viață acestor uriași, ați aflat probabil că majoritatea folosesc Linux. China deține cele mai multe supercomputere dintre țările lumii, dar și pe cel mai rapid. Iar cel mai rapid dintre toate, rulează Ubuntu.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole