duminică, august 9, 2020

15 ani cu Ubuntu

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

Liderul

Cunoaștem cu toții în linii mari istoria Linux-ului și schimbarea majoră pe care a adus-o în domeniul tehnologiei. Sistemul open source a dus la apariția a numeroase distribuții. Acest lucru a ajutat kernelul Linux pe parcursul evoluției sale. Iar dintre toate distribuțiile, Ubuntu este momentan liderul, cea mai cunoscută distribuție și cu cei mai mulți utilizatori.

20 octombrie

20 octombrie este ziua de naștere a acestei apreciate distribuții. Acum, la scurt timp după ce Ubuntu a împlinit vârsta de 15 ani, ne-am propus să vă facem cunoscute câteva aspecte, credem noi, interesante.

Filosofic

“I am what I am because of who we all are” (Eu sunt așa cum sunt datorită felului în care suntem cu toții) este o filosofie cu origini în Africa, iar termenul care îi redă cel mai bine sensul este “Ubuntu”.

Logo sugestiv

Logo-ul Ubuntu – un cerc împărțit în trei părți egale, pe care vedem alte cercuri mai mici – transmite ideea de conectivitate, egalitate, împărtășire cu toți ceilalți, nediscriminare.

Peste 75

Potrivit Distrowatch, există în prezent peste 75 de distribuții bazate pe Ubuntu. Dar, și Ubuntu este, la rândul său, bazat pe Debian.

Goobuntu

Cunoaștem deja prietenia dintre gigantul Google și Linux. Ei bine, Goobuntu a fost o distribuție Linux bazată pe Ubuntu LTS pe care au folosit-o aproximativ 10’000 de angajați ai Google pentru o bună perioadă.

Cel mai rapid supercomputer

Majoritatea statelor care au un cuvânt de spus la nivel mondial dețin cel puțin o asemenea mașină de calcul. Dacă v-ați întrebat ce sisteme de operare dau viață acestor uriași, ați aflat probabil că majoritatea folosesc Linux. China deține cele mai multe supercomputere dintre țările lumii, dar și pe cel mai rapid. Iar cel mai rapid dintre toate, rulează Ubuntu.

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Aplicații gratuite* pe care profesorii, elevii și studenții le pot folosi în timpul orelor online

Trăim vremuri în care cursurile online sunt la mare căutare. Dintr-o dată, aplicațiile care permit videoconferința au devenit o necesitate. Din păcate, sunt puține opțiunile gratuite, cele mai multe softuri impunând fel și fel de limitări.
2,452FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
53 Shares
Copy link
Powered by Social Snap