miercuri, iulie 8, 2020

6 distribuții Linux recente pe care să le încerci

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Proaspete

Au apărut relativ recent și sunt necunoscute, cu toate acestea, promit. Sunt interesante, puternice și pot schimba modul în care Linux-ul este privit. Cu puțin ajutor din partea comunității și cu o implicare intensă a dezvoltatorilor, acestea pot deveni sistemele de operare de mâine. Până atunci, nu trebuie să uităm că multe se află în versiuni de dezvoltare timpurii, așadar nu se recomandă folosirea drept sisteme de operare predefinite. Pot fi testate cu succes în mașină virtuală ori direct de pe Live USB/DVD.

Doar 6

Din multitudinea de distribuții care au apărut în peisajul GNU/Linux în ultima vreme, echipa pentruprieteni.com a selectat șase. Numărul acestora este cu mult mai mare, cu toate acestea, selecția noastră cuprinde acele sisteme de operare despre care considerăm că prind. Chiar dacă multe sunt creații de tipul one-man-show, trebuie să le dăm o șansă, să le testăm și, dacă ne stă în puțină, să contribuim la dezvoltarea acestora. Împreună putem face un pic de istorie.

Anarchy – Linux

Distribuția este bazată pe lengendarul Arch Linux, a avut lansări pe parcursul anului 2018, aduce un nume ușor de reținut și, conform dezvoltatorului, poate înlocui Arch.

Exton|OS

Despre acest sistem de operare vine cu Budgie și numeroase noutăți. Este promițător și destul de interesant.

Bliss OS

Este bazat pe Android, fapt care nu mai reprezintă o noutate. Echipa își dorește să livreze un OS de calitate. După ce îl testezi, te rugăm să ne trimiți opinia ta.

Emmi Linux

Este o distribuție braziliană, bazată pe Debian și numită de dezvoltator “distribuția viitorului”, Emmi Linux te poate impresiona și poate fi descărcată de aici.

Reborn OS

Este bazat pe Arch Linux și pe Antergos, aduce nu mai puțin de 10 medii grafice, arată bine și se mișcă excelet.

Regata OS

Ne-a surprins extrem de plăcut pentru ambalajul în care sistemul de operare este livrat. Poți să descarci această distribuție de aici.

MAI MULTE ARTICOLE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

UTIL

Cum să cauți pe Google fără să fii urmărit

Există un serviciu online, motor de căutare mai bine zis, care se folosește de Google pentru a-ți oferi rezultatele. Diferența dintre StartPage, serviciul în cauză, și Google constă în faptul că primul susține că tot ceea ce cauți tu, prin intermediul lor, pe Google, rămâne privat
2,452FaniÎmi place
340CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

O bibliotecă digitală cu mii de lecții înregistrate vă stă la dispoziție

O bibliotecă digitală cu peste 2500 de lecții înregistrate stă la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților. Materialele sunt disponibile pentru clasele I-XII

Aceasta este distribuția Linux folosită de echipa pentruprieteni.com în 2020

Tradițional, membrii echipei pentruprieteni.com folosesc mai multe distribuții GNU/Linux. Suntem destul de curioși și dornici să testăm cât mai mult

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.
72 Shares
Copy link
Powered by Social Snap