27.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

6 distribuții Linux recente pe care să le încerci

Ar trebui să le citești

Proaspete

Au apărut relativ recent și sunt necunoscute, cu toate acestea, promit. Sunt interesante, puternice și pot schimba modul în care Linux-ul este privit. Cu puțin ajutor din partea comunității și cu o implicare intensă a dezvoltatorilor, acestea pot deveni sistemele de operare de mâine. Până atunci, nu trebuie să uităm că multe se află în versiuni de dezvoltare timpurii, așadar nu se recomandă folosirea drept sisteme de operare predefinite. Pot fi testate cu succes în mașină virtuală ori direct de pe Live USB/DVD.

Doar 6

Din multitudinea de distribuții care au apărut în peisajul GNU/Linux în ultima vreme, echipa pentruprieteni.com a selectat șase. Numărul acestora este cu mult mai mare, cu toate acestea, selecția noastră cuprinde acele sisteme de operare despre care considerăm că prind. Chiar dacă multe sunt creații de tipul one-man-show, trebuie să le dăm o șansă, să le testăm și, dacă ne stă în puțină, să contribuim la dezvoltarea acestora. Împreună putem face un pic de istorie.

Anarchy – Linux

Distribuția este bazată pe lengendarul Arch Linux, a avut lansări pe parcursul anului 2018, aduce un nume ușor de reținut și, conform dezvoltatorului, poate înlocui Arch.

Exton|OS

Despre acest sistem de operare vine cu Budgie și numeroase noutăți. Este promițător și destul de interesant.

Bliss OS

Este bazat pe Android, fapt care nu mai reprezintă o noutate. Echipa își dorește să livreze un OS de calitate. După ce îl testezi, te rugăm să ne trimiți opinia ta.

Emmi Linux

Este o distribuție braziliană, bazată pe Debian și numită de dezvoltator “distribuția viitorului”, Emmi Linux te poate impresiona și poate fi descărcată de aici.

Reborn OS

Este bazat pe Arch Linux și pe Antergos, aduce nu mai puțin de 10 medii grafice, arată bine și se mișcă excelet.

Regata OS

Ne-a surprins extrem de plăcut pentru ambalajul în care sistemul de operare este livrat. Poți să descarci această distribuție de aici.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole