22.5 C
București
miercuri, aprilie 10, 2024

Acestea sunt cele mai folosite distribuții Linux în România.

Ar trebui să le citești

Distribuții Linux

De curând, pe grupul Facebook Linux Pentru Prieteni am inițiat un sondaj de opinie la care au răspuns undeva peste 170 de membri. Cel puțin acestea sunt datele existente la momentul realizării acestui material pe pentruprieteni.com. Am încercat să stabilim care sunt cele mai folosite distribuții Linux în România.

Încercăm să stabilim care este cea mai utilizată distribuție Linux în România în anul 2019. Vă rugăm să răspundeți acestui sondaj.

Despre sondaj

 • La acest sondaj de opinie au putut răspunde toți membrii grupului. Vorbim, printre altele, de un grup ce se apropie de 2350 de membri. Chiar dacă numărul celor care au răspuns este relativ redus, comparativ cu numărul total de membri, ne putem forma, totuși, o privire de ansamblu asupra celor mai utilizate OS-uri Linux.
 • Fiecare membru a putut vota doar o distribuție. În fond, acesta era și scopul, să aflăm care este cel mai folosit sistem de operare Linux.
 • Nu am luat în considerare opțiunile care au fost exprimate prin comentarii scrise în subsolul sondajului

De menționat

Dat fiind faptul că numărul de voturi va evolua, sondajul fiind încă deschis, nu o să punem accent pe acest fapt. Mai mult ca sigur, clasamentul se va modifica pe ici pe colo, ca urmare a publicării acestui material.

Dacă doriți să votați, puteți accesa sondajul, disponibil la finalul acestui material.

Top 15

 1. Linux Mint
 2. Ubuntu
 3. Arch
 4. Altă distribuție
 5. Debian
 6. Redcore Linux
 7. Fedora
 8. Manjaro
 9. MX Linux
 10. Zorin OS
 11. Solus OS
 12. openSUSE
 13. Antergos
 14. Deepin
 15. KDE Neon
 16. Linux Lite
 17. AcademiX
- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole