23.6 C
București
joi, septembrie 28, 2023

Câteva distribuții Linux de încercat până la sfârșitul lui 2023

Ar trebui să le citești

Distribuții Linux

Câteva sute de distribuții Linux sunt în dezvoltare în acest moment. Debian, Fedora, Ubuntu, Arch, Gentoo, openSUSE sunt cele mai cunoscute mărci, bază pentru foarte multe alte arome. Pe lângă aceste legende, multe alte distribuții independente încearcă să își facă un nume, să vină cu abordări noi și să revoluționeze. Loc există pentru toți.

7 propuneri

Cele 7 propuneri oferite de pntruprieteni.com sunt excelente pentru toți cei care vor să experimenteze sau sunt în căutarea distribuției perfecte.

Solus

Solus OS este o distribuție independetă, urmărită de noi încă de la începuturile sale. Extrem de bine primită în momentul lansării, această gură proaspătă de aer a impulsionat peisajul Linux. Din păcate, instabilitatea din rândul dezvoltatorilor a dus la scăderea interesului față de Solus în ultima vreme, fapt nemeritat. Recent, situația pare că s-a schimbat în bine.

Dacă vrei să vezi cum arată și se mișcă Budgie Desktop, un spațiul de lucru modern și bine închegat, creat de echipa Solus OS, aruncă o privire aici, pe site-ul OS-ului. Aici găsești toate articolele nostre despre Solus.

Pop!_OS

Pop!_OS, cu al său COSMIC, un mediu grafic modern și arătos, îți pune la dispoziție toată puterea și avantajele Ubuntu, cât și priceperea celor de la System76, un producător de computere personalizate care folosește exclusiv Linux.

Ne place acest sistem de operare și modul în care se comportă. Îl considerăm potrivit pentru toți cei care vor să treacă pe Linux, cât și pentru cei experimentați. Aruncă o privire pe articolele nostre despre distribuției sau viziteză aici site-ul sistemului de operare.

Garuda Linux

Bazat pe Arch, Garuda Linux este o distribuție de tip rolling release dezvoltată în India. KDE, Xfce, GNOME, LXQt-kwin, Cinnamon, Mate, Wayfire, Qtile, i3wm și Sway sunt mediile grafice pe care le poți utiliza pe aceast OS. Sistemul de operare arată vibrant, degajă energie și tinerețe.

Garuda poate di descărcat de aici.

KDE Neon

KDE Neon este bazat pe Ubuntu LTS fiind dezolvat de echipa de la KDE Plasma. OS-ul vine cu cea mai nouă, curată și lipsită de modificări versiune a mediului grafic KDE Plasma. În plus, această distribuție este stabilă, performantă și foarte productivă. Poți descăra KDE Neon de aici.

Mageia

Mageia este o distribuție cu origini franțuzești, o continuare a defunctei distribuții comerciale Mandriva Linux. Mageia de ajută să shimbi aerul și să mergi într-o direcție originală. Mageia se simte și se mișcă excelent, fiind o alegere perfectă pentru cei care doresc sa utilizeze mediul grafic KDE Plasma.

Noi am testat-o și ne-a plăcut foarte mult. Pentru curioși, aici găsești link-ul de descărcare.

Vanilla OS

Vanilla OS este bazat pe Ubuntu și utilizeează o versiune curată, lipsită de modificări, a mediului grafic GNOME. Sistemul pune accent pe securitate, simplitate și productivitate fiind recomandat tuturor. Sinceri să fim, Vanilla OS este un proiect extrem de interesant.

Mai multe detalii poți afla pe site-ul distribuției, aici.

Voyager Linux

Voyager îți fură ochii printr-un ambalaj extrem de bine pus la punct, prin rapiditate și productivitate. Este o distribuție bazată le Lubuntu care ruleză din fabrică mediul grafic Xfce. În plus, oferă numeroase informații utile prin intermediul aplicațiie Conky. Zici că folosești o navă spațială.

Poate fi descărcat de aici.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Schimbări binevenite pentru utilizatorii Linux

Ar cam fi timpul unor schimbări. Din punctul de vedere al unui utilizator obișnuit de Linux, neinteresat prea tare de cea ce se petrece „sub capotă”,
- Advertisement -

Cele mai noi articole