duminică, iunie 20, 2021

Câteva informații despre viitorul Linux Mint 20

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Linux Mint 20

Linux Mint 20 va fi următoarea versiune a celebrei și intens utilizatei distribuții GNU/Linux. În ultima vreme, conform distrowatch.com, acest OS pare să fi coborât pe locul 3 în privința interesului manifestat de utilizatorii respectivei platforme. Chiar dacă această statistică pare a nu avea o legătură cu realitatea, este de așteptat ca viitoarea lansare să readucă Linux Mint, cel puțin pentru o perioadă, în atenția tuturor.

Trebuie să știi că

  • la bază va sta Ubuntu 20.04 LTS
  • numele de cod este „Ulyana”. Frumos și exotic nume.
  • Sistemul de operare va avea suport până în 2025. Aducem în discuție, așadar, un LTS
  • Cinnamon, MATE și Xfce sunt cele trei medii grafice care vor fi instalate pe această versiune
  • lansarea, după toate aparențele, va avea loc în luna iunie 2020. Echipa condusă de Clement Lefebvre nu are o strategie clară în privința datelor la care vor avea loc lansările. Practic, acestea au loc când o ediție a sistemului de operare este, pur și simplu, gata.
  • Este de așteptat ca prima versiune beta să fie lansată în cursul lunii mai
  • Comparativ cu ediția precedentă, Linux Mint 20 va veni doar în varianta pe 64 de biți
  • Din punct de vedere grafic, este așteptată o revigorare. De asemenea, aplicațiile importante vor suferi transformări în bine. Cu siguranță, cele mai viguroase transformări se vor întâlni „sub capotă”.

O lansare foarte importantă

Viitoarea ediție a Linux Mint ar putea fi extrem de importantă. Noul val al distribuțiilor GNU/Linux atacă agresiv podiumul dominat cândva de Ubuntu, Linux Mint, Fedora și openSUSE. Este extrem de greu să te menții în preferințe dacă nu asculți vocile utilizatorilor, indiferent de cât este de solid, productiv și puternic OS-ul pe care îl dezvolți. Urmează să vedem, avem toată încrederea.

- Advertisement -

MAI MULTE ARTICOLE

pentruprieteni.com în 2020. Răspunsul la câteva întrebări, o mulțumire și o surpriză

pentruprieteni.com 2020 a fost un an complicat pentru site-ul pentruprieteni.com , asta este cert. Efectele pandemiei s-au văzut și în lumea open source, cât și...

UTIL

Zeci de platforme și resurse educaționale gratuite pentru predarea online

Zeci de platforme și resurse Echipa pentruprieteni.com oferă cadrelor didactice câteva sugestii de platforme și resurse pentru învățământul digital. Accesarea acestora este gratuită și de...
2,456FaniÎmi place
522CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

ARTICOLE RECENTE

58 Shares
Copy link
Powered by Social Snap