marți, octombrie 20, 2020

Cum să urmărești răspândirea coronavirus COVID-19

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

Coronavirus COVID-19

Deceniul doi al secolului XX pare a intra în istorie cu eticheta de coronavirus COVID-19. Trăim, practic, momente istorice în care suntem martorii unei pandemii. Brusc, ceea ce vedeam nu demult în filme se întâmplă acum sub ochii noștri. Pentru că viitorul nu ni s-a părut niciodată până acum așa de incert, este de înțeles teama și confuzia care domnește în lume.

5 platforme

Sunt câteva platforme realizate special pentru a înlesni urmărirea evoluției acestei pandemii. În timp ce platformele românești par a fi depășite de situație, cele internaționale își fac treaba cu brio. Am selectat 3 astfel de instrumente pe care le puteți accesa gratuit, oricând și de pe orice tip de dispozitiv.

Johns Hopkins Coronavirus Resource Center

Platforma JHU se actualizează aproape în timp real și folosește atât surse de date cu actualizare automată cât și contribuții manuale din întreaga lume. Sursele de date includ Organizația Mondială a Sănătății, CDC-ul american, CDPC-ul european, Comisia Națională Chineză de Sănătate, rapoarte media locale, departamente locale de sănătate și DXY.

Accesează aici

Our World in Data

Iubitorii de statistici au la dispoziție Our World in Data. Site-ul oferă informații referitoare la situația globală și la tendințele existente în fiecare stat. Sunt acoperite subiecte precum: simptomele, severitatea, condițiile de sănătate subiacente, comparațiile cu gripa sezonieră, rata de creștere și fiabilitatea diferitelor surse de date.

Accesează aici

HGIS Lab (University of Washington)

Această aplicație este ușor de folosit, interfața este intuitivă și cuprinzătoare. Datele sunt prinse într-o hartă ce detaliază numeroase statistici, asta pe măsură ce dai click pe diverse zone.

Accesează aici

TrackCorona

Un design elegant și modern este ceea de diferențiază TrackCorona de celelalte site-uri prezentate până acum.

Accesează aici

Worldometers

Worldometers prezintă statistici mai simplu de urmărit. Acestea sunt realizate pe baza a ceea ce statele raportează. Site-ul este actualizat frecvent, fiind și ușor de urmărit.

Accesează aici

MAI MULTE ARTICOLE

Au trecut 6 ani de pentruprieteni.com. Vezi câteva statistici

Oficial, pentruprieteni.com s-a născut pe 31 iulie 2014, momentul primului articol. Acea zi a marcat și primul record, 11 vizite unice.

UTIL

Super aplicații pentru meditații. Își fac treaba când ești stresat, anxios, lipsit de concentrare și obosit

Aplicații pentru meditații Echipa pentruprieteni.com îți face câteva recomandări de aplicații pentru meditații. Acestea își fac treaba atunci când...
2,458FaniÎmi place
344CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

„Todoist” a devenit disponibil și pe Linux. Vei fi și mai productiv

Aplicația Todoist a venit oficial și pe Linux prin intermediul snapcraft. Aceasta este disponibilă pe Android, cu peste 20 de milioane de utilizatori la activ, macOS și Windows 10.

Ești pregătit să utilizezi Microsoft Edge pe Linux?

Microsoft Edge își încearcă norocul pe Linux. Browserul dezvoltat de Microsoft va fi disponibil pentru utilizatorii lui Tux, conform unei postări pe Windows Experience Blog, începând cu luna octombrie.

Cum poți preda online fără să fii înregistrat. Simplu și eficient

Predare online a generat, asta pe bună dreptate, numeroase discuții aprinse în spațiul școlii.

Ai testat noul Deepin 20? Video

Nou lansatul Deepin 20 merită toată atenția. Cu un mediu grafic reproiectat pentru a fi unitar, mult ma stabil, solid și rapid,

Un bug din Windows 10 îți poate ucide lent SSD-ul

din cauza unui bug strecurat într-un update recent, Windows 10 nu mai înregistrează corect data ultimei optimizări și optimizează, adică drefragmentează SSD-ul la fiecare pornire a sistemului de operare
67 Shares
Copy link
Powered by Social Snap