miercuri, august 5, 2020

Cum să urmărești răspândirea coronavirus COVID-19

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

Coronavirus COVID-19

Deceniul doi al secolului XX pare a intra în istorie cu eticheta de coronavirus COVID-19. Trăim, practic, momente istorice în care suntem martorii unei pandemii. Brusc, ceea ce vedeam nu demult în filme se întâmplă acum sub ochii noștri. Pentru că viitorul nu ni s-a părut niciodată până acum așa de incert, este de înțeles teama și confuzia care domnește în lume.

5 platforme

Sunt câteva platforme realizate special pentru a înlesni urmărirea evoluției acestei pandemii. În timp ce platformele românești par a fi depășite de situație, cele internaționale își fac treaba cu brio. Am selectat 3 astfel de instrumente pe care le puteți accesa gratuit, oricând și de pe orice tip de dispozitiv.

Johns Hopkins Coronavirus Resource Center

Platforma JHU se actualizează aproape în timp real și folosește atât surse de date cu actualizare automată cât și contribuții manuale din întreaga lume. Sursele de date includ Organizația Mondială a Sănătății, CDC-ul american, CDPC-ul european, Comisia Națională Chineză de Sănătate, rapoarte media locale, departamente locale de sănătate și DXY.

Accesează aici

Our World in Data

Iubitorii de statistici au la dispoziție Our World in Data. Site-ul oferă informații referitoare la situația globală și la tendințele existente în fiecare stat. Sunt acoperite subiecte precum: simptomele, severitatea, condițiile de sănătate subiacente, comparațiile cu gripa sezonieră, rata de creștere și fiabilitatea diferitelor surse de date.

Accesează aici

HGIS Lab (University of Washington)

Această aplicație este ușor de folosit, interfața este intuitivă și cuprinzătoare. Datele sunt prinse într-o hartă ce detaliază numeroase statistici, asta pe măsură ce dai click pe diverse zone.

Accesează aici

TrackCorona

Un design elegant și modern este ceea de diferențiază TrackCorona de celelalte site-uri prezentate până acum.

Accesează aici

Worldometers

Worldometers prezintă statistici mai simplu de urmărit. Acestea sunt realizate pe baza a ceea ce statele raportează. Site-ul este actualizat frecvent, fiind și ușor de urmărit.

Accesează aici

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Cele mai utile aplicații și instrumente gratuite pentru iubitorii de limba română

După ce am făcut câteva recomandări pentru iubitorii de istorie, a sosit timpul să venim cu soluții și pentru pasionații de limba română.
2,453FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
67 Shares
Copy link
Powered by Social Snap