9.5 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Câteva distribuții Linux de testat pe perioada carantinei

Ar trebui să le citești

Distribuții Linux

Da, știm. În prezent, sunt sute de distribuții Linux, care mai de care mai interesante și enigmatice. Îți propunem o lista cu câteva sisteme de operare Linux mai puțin cunoscute pe care ar trebui să le testezi în perioada de carantină.

Redcore Linux

Redcore Linux este o distribuție extrem de apreciată, dezvoltată de un român stabilit în UK. Inovatoar, stabil și productiv, Redcore îți pune la dispoziție toate resursele și avantajele legendarului Gentoo Linux. Intuitv și plăcut, Redcore vă poate ajuta cum nici nu bănuiți.

AcademiX

AcademiX GNU/Linux este o alta distribuție Linux dezvoltată tot de români. Se adresează mediului educațional și este bazat pe Debian. Soluțiile pe care le propune elevilor, studenților și cadrelor didactice sunt de primă mână. Sistemul este stabil, performant și foarte productiv și poate fi folosit de toți fără niciun fel de problemă

KaOS

Un alt sistem interesant și de viitor este KaOS. O să vă placă modul în care se simte și funcționează, dar pentru asta trebuie să doriți să îl testați. Pe noi ne impresionează de fiecare dată. Practic, cu fiecare lansare, este tot mai bun.

Pop!_OS

Pop!_OS este un Ubuntu care, după cum spun mulți, arată mult mai bine. Sistemul de operare este echipat cu o interfață modernă, inspirată, elegantă și beneficiază de toate avantajele aduse de Ubuntu. Deci, ce mai așteptați?

Feren OS

Utilizatorii de Windows vor vedea în Feren OS un sistem de operare ușor de utilizat și cu mult mai rapid. Chiar dacă nu este Windows, Feren OS vine cu o interfață asemănătoare, fapt dorit de cei care fac primul pas în zona Linux.

Liri OS

Chiar dacă, la data redactării acestui material, Liri OS se prezintă într-o versiune alpha, după modul în care arată și se simte, acest sistem de operare va avea un viitor luminos. Mediul grafic este printre cele mai curate din câte există. Nu ar strica să îi dați o șansă.

Nistrux OS

Nitrux reprezintă o altă distribuție Linux la care se lucrează de ceva vreme. Nomad, un mediu grafic de mare viitor, te cucerește în câteva clipe. Dacă treci de partea cu instalarea, Nitrux va reprezenta o alegere atunci când va fi gata. Totuși, pentru a-ți astâmpăra curiozitatea, te invităm să îi faci un test.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole