miercuri, iulie 8, 2020

Câteva lucruri pe care le poți face mai bine pe Ubuntu 20.04 decât pe Windows 10

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Ubuntu 20.04

Ubuntu 20.04 și Windows 10 sunt două sisteme de operare puternice pe care le poți instala și utiliza pe computerul/laptop-ul tău. Spre deosebire de Windows 10, Ubuntu este gratuit și open source, fapt care aduce numeroase avantaje. Vă spunem de la început, Ubuntu a câștigat comparația. Bineînțeles, vă întrebați cum necunoscutul Ubuntu este peste Windows 10? Poate rândurile de mai jos vă vor ajuta să vă explicați situația.

Le face mai bine

Am selectat pentru voi câteva atuuri pe care Ubuntu 20.04 le are în fața Windows 10. Să le luăm pe rând.

Modul de actualizare

Actualizările pe Ubuntu se realizează incomparabil mai repede și fără complicații. Acestea includ totul, inclusiv versiuni noi de aplicații. Spre deosebire de Windows 10, acestea nu strică sistemul de operare, din contră, aduc funcții noi și îmbunătățiri. În plus, ești întrebat dacă vrei să faci actualizările, nu ia nimeni decizii în numele tău. Dacă dorești, poți să debifezi ceea ce nu vrei să actualizezi. Încă ceva, nu ești nevoit să restartezi PC-ul după ce actualizarea sistemului de operare este realizată.

Personalizarea

Gradul de personalizare al Ubuntu 20.04 este net superior celui oferit de Windows 10. Ubuntu 20.04, după cum vine din fabrică, arată deja fantastic. Cu toate acestea, îl puteți da după voi, îl puteți transforma în numeroase moduri, asta deoarece totul la Ubuntu poate fi modificat: teme, iconițe, fonturi, wallpapere, etc.

pentruprieteni.com, Linux Pentru Prieteni, 2020, Ubuntu 20.04 LTS - foldere
  • Save
pentruprieteni.com, Linux Pentru Prieteni, 2020, Ubuntu 20.04 LTS – foldere

Rulează fără instalare

Acest aspect face diferența între cele două OS-uri. Ubuntu 20.04 LTS poate fi testat direct de pe un DVD sau Stick USB. Practic, sistemul va rula fără probleme fără a necesita instalarea pe conputer. Ba mai mult, această distribuție Linux poate fi instalată extrem de ușor pe un Stick USB, cu toate avantajele care decurg de aici. Da, Ubuntu poate face asta, Windows 10 nu.

Aplicațiile

Magazinul de aplicații oferă acces la mii de softuri gratuite și open source. Nu găsești nimic de umplutură. Pe Ubuntu, și nu exagerăm, puteți face aceleași activități ca pe Windows, poate mai simplu și mai ușor. Aplicațiile vă sunt prezentate pe categorii și vă sunt puse la dispoziție fără a mai fi nevoit să cauți pe tot Internetul. O să găsești alternative la tot ceea ce foloseai pe Windows, nu îți fă probleme.

Este gratuit

Ubuntu 20.04 este în întregime gratuit, nu ai nevoie de licențe și nu există costuri ascunse. Cu alte cuvinte, ai șansa de a investi banii rămași în hardware mai performant.

Este productiv

Ubuntu este cu mult mai productiv comparativ cu „concurența”. Prin faptul că nu te costă nimic, că nu îți este îngreunat de antivirus, prin aplicațiile oferite și capacitatea de a fi dat după tine, acest sistem de operare îți creează un confort în utilizare care te lasă să fii cu mult mai productiv.

Ușor de folosit

Utilizarea Ubuntu este extrem de ușoară. Totul este intuitiv, permisiv și logic. Aplicațiile le instalezi prim intermediul magazinului, personalizarea o poți face din setări etc. Vorbim despre un sistem de operare care vine în întâmpinarea utilizatorului, da, despre Ubuntu 20.04 LTS este vorba.

Vrei să descarci/testezi/instalezi Ubuntu?

Descarcă Ubuntu de aici

MAI MULTE ARTICOLE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

UTIL

Virușii de pe Windows se sparg în figuri? Vezi una dintre cele mai bune soluții gratuite

Virușii de pe Windows De obicei, când îți este lumea mai dragă sau când ești în criză de timp și ai cel mai mult nevoie...
2,452FaniÎmi place
340CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

O bibliotecă digitală cu mii de lecții înregistrate vă stă la dispoziție

O bibliotecă digitală cu peste 2500 de lecții înregistrate stă la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților. Materialele sunt disponibile pentru clasele I-XII

Aceasta este distribuția Linux folosită de echipa pentruprieteni.com în 2020

Tradițional, membrii echipei pentruprieteni.com folosesc mai multe distribuții GNU/Linux. Suntem destul de curioși și dornici să testăm cât mai mult

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.
258 Shares
Copy link
Powered by Social Snap