29.2 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Câteva lucruri pe care le poți face mai bine pe Ubuntu 20.04 decât pe Windows 10

Ar trebui să le citești

Ubuntu 20.04

Ubuntu 20.04 și Windows 10 sunt două sisteme de operare puternice pe care le poți instala și utiliza pe computerul/laptop-ul tău. Spre deosebire de Windows 10, Ubuntu este gratuit și open source, fapt care aduce numeroase avantaje. Vă spunem de la început, Ubuntu a câștigat comparația. Bineînțeles, vă întrebați cum necunoscutul Ubuntu este peste Windows 10? Poate rândurile de mai jos vă vor ajuta să vă explicați situația.

Le face mai bine

Am selectat pentru voi câteva atuuri pe care Ubuntu 20.04 le are în fața Windows 10. Să le luăm pe rând.

Modul de actualizare

Actualizările pe Ubuntu se realizează incomparabil mai repede și fără complicații. Acestea includ totul, inclusiv versiuni noi de aplicații. Spre deosebire de Windows 10, acestea nu strică sistemul de operare, din contră, aduc funcții noi și îmbunătățiri. În plus, ești întrebat dacă vrei să faci actualizările, nu ia nimeni decizii în numele tău. Dacă dorești, poți să debifezi ceea ce nu vrei să actualizezi. Încă ceva, nu ești nevoit să restartezi PC-ul după ce actualizarea sistemului de operare este realizată.

Personalizarea

Gradul de personalizare al Ubuntu 20.04 este net superior celui oferit de Windows 10. Ubuntu 20.04, după cum vine din fabrică, arată deja fantastic. Cu toate acestea, îl puteți da după voi, îl puteți transforma în numeroase moduri, asta deoarece totul la Ubuntu poate fi modificat: teme, iconițe, fonturi, wallpapere, etc.

pentruprieteni.com, Linux Pentru Prieteni, 2020, Ubuntu 20.04 LTS - foldere
pentruprieteni.com, Linux Pentru Prieteni, 2020, Ubuntu 20.04 LTS – foldere

Rulează fără instalare

Acest aspect face diferența între cele două OS-uri. Ubuntu 20.04 LTS poate fi testat direct de pe un DVD sau Stick USB. Practic, sistemul va rula fără probleme fără a necesita instalarea pe conputer. Ba mai mult, această distribuție Linux poate fi instalată extrem de ușor pe un Stick USB, cu toate avantajele care decurg de aici. Da, Ubuntu poate face asta, Windows 10 nu.

Aplicațiile

Magazinul de aplicații oferă acces la mii de softuri gratuite și open source. Nu găsești nimic de umplutură. Pe Ubuntu, și nu exagerăm, puteți face aceleași activități ca pe Windows, poate mai simplu și mai ușor. Aplicațiile vă sunt prezentate pe categorii și vă sunt puse la dispoziție fără a mai fi nevoit să cauți pe tot Internetul. O să găsești alternative la tot ceea ce foloseai pe Windows, nu îți fă probleme.

Este gratuit

Ubuntu 20.04 este în întregime gratuit, nu ai nevoie de licențe și nu există costuri ascunse. Cu alte cuvinte, ai șansa de a investi banii rămași în hardware mai performant.

Este productiv

Ubuntu este cu mult mai productiv comparativ cu „concurența”. Prin faptul că nu te costă nimic, că nu îți este îngreunat de antivirus, prin aplicațiile oferite și capacitatea de a fi dat după tine, acest sistem de operare îți creează un confort în utilizare care te lasă să fii cu mult mai productiv.

Ușor de folosit

Utilizarea Ubuntu este extrem de ușoară. Totul este intuitiv, permisiv și logic. Aplicațiile le instalezi prim intermediul magazinului, personalizarea o poți face din setări etc. Vorbim despre un sistem de operare care vine în întâmpinarea utilizatorului, da, despre Ubuntu 20.04 LTS este vorba.

Vrei să descarci/testezi/instalezi Ubuntu?

Descarcă Ubuntu de aici

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole