32.6 C
București
luni, iunie 24, 2024

Distribuții Linux pe care ar trebui să le încerci până la finalul lui 2022

Ar trebui să le citești

Distribuții Linux

Câteva distribuții Linux ar trebui testate de fanii lui Tux până la sfârșitul anului 2023. Acestea sunt nume grele, nu este nevoie de panică ;-). Propunerile despre care o să citiți mai jos au fost selectate din rândul celor 30 și ceva de OS-uri care au fost testate de noi în ultimele luni.

Conservator?

Cei mai mulți utilizatori Linux ar putea fi cu ușurință încadrați în tabăra conservatorilor. Mult prea puțini sunt cei cărora le umblă ochii după alternative noi la ceea ce folosesc deja. Ne referim aici la aplicații și distribuții. În general, schimbările de acest gen sunt atent evitate din comoditate sau teama de eventualitatea unor probleme. Din păcate, această viziune conservatoare de menține într-o bulă care te deconectează de la prezent. Este de la sine înțeles că „trezirea” care va avea loc când versiunea preferată nu va mai fi suportată de către dezvoltatori va aduce șocuri mari.

Ubuntu 22.10

Ubuntu 22.10 reprezintă ultima versiune al acestui nume greu, căreia merită să îi acorzi o atenție deosebită. Acestă versiune vine cu ceva noutăți la nivel de interfață grafică, este mai mult decât stabilă și funcțională, rapidă și productivă. Folosim Ubuntu 22.10 drept sistem de operare predefinit și nu ne-a dezamăgit nici măcar o clipă. Cât despre experiența noastră cu LTS-ul, mai multe poți citi aici.

Fedora 37

Fedora 37, în prezent aflată în stadiul de dezvoltare beta, se prezintă excelent. Din multe puncte de vedere, experiența de utilizare este cu mult peste cea oferită de Ubuntu sau alte sisteme de operare din ograda lui TUX. Ambalajul Fedora, rapiditatea, productivitatea și funcționalitatea pe care le oferă sunt atuuri care te pot determina să îi dai o șansă.

Recunoaștem, până anul trecut, echipa penturprieteni.com nu intra în categoria fanilor Fedora, preferam și recomandam openSUSE, Tumbleweed în mod special. Micile probleme pe care openSUSE ni le tot făcea și care ne puneau răbdarea la încercare sau ne limitau productivitatea, toate acestea, ne-au împins spre Fedora. Credeți că regretăm?

Pop!_OS

Pop!_OS schimbă suficient de puternic aerul tradițional încât să te determine să îl utilizezi. Nu este chiar cel mai rapid dar ambalajul modern și premium în care vine te determină să mai închizi ochii la neajunsuri. Un pic mai stilat și unitar decât concurența tradițională, Pop!_OS se prezintă drept o alternativă reală la cam tot ce înseamnă distribuții Linux tradiționale. L-ai încercat?

MX Linux

MX Linux este o altă alternativă extrem de interesantă și funcțională. Interfața clasică, suportul excelent pentru computerele mai vechi, aplicațiile oferite și funcționalitatea care îi este caracteristică, îl recomandă celor care vor productivitate. Îl poți descărca de aici.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole