9.5 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Distribuții Linux pe care ți le recomandă pentruprieteni.com în 2022

Ar trebui să le citești

Distribuții linux

Nu puține distribuții Linux s-au făcut remarcate în anului 2021. Chiar dacă pentruprieteni.com nu s-a evidențiat printr-o intensă activitate online în ultima perioadă, noi am continuat să luăm pulsul acestui univers. Așa se face că, pe baza observațiilor, intuiției și experienței acumulate, vă propunem spre atenție 4 distribuții Linux care vor merita atenția voastră în anul 2022 și pe care vi le recomandăm.

Ubuntu

Ubuntu este o vedetă incontestabilă, asta chiar dacă pe distrowatch.com pierde teren de ceva vreme. Cele două versiuni lansate în 2021 au convins pe mulți. Ubuntu – 21.04 și 21.10 – a continuat să arate puterea Canonical în acest domeniu, dar și deschiderea spre utilizator. În 2022 va fi lansată o nouă versiune LTS, cu toate acestea, până ce apele se vor liniști, pentruprieteni.com vă recomandă să rulați cu încredere în 2022 Ubuntu 20.04 LTS.

Fedora

Fedora a devenit mult mai stabilă și prietenoasă cu utilizatorii. O utilizăm în locul openSUSE. Da, am renunțat la openSUSE, prima noastră dragoste.
Fedora rulează impecabil, gata scoasă din cutie. Nu e nevoie să mai șurubărești pe sub capotă, nu trebuie să citești documentație pentru a instala codecuri, totul rulează lin și frumos. Cel mai mare avantaj al acestei distribuții constă în mediul grafic Gnome, în faptul că acesta este livrat în ultima versiune. Fedora, printre altele, reprezintă noua noastră dragoste.

Pop_OS!

Pop_OS! Schimbă într-un sens fericit tradiționala abordare a mediilor grafice. Ar fi bine să fiți cu ochii pe acest sistem de operare și să vă faceți timp pentru a-l testa. O să vă surprindă în bine, prin modul în care rulează, în care arată și se simte, prin faptul că este extrem de stabil, automatizat, productiv și eficient.

MX Linux

Capacitatea MX Linux de a readuce la viață configurațiile vechi este legendară. Această distribuție de primă mână este prima alegere pentru cei care dețin dispozitive din alte timpuri. Sistemul arată modern, plăcut și se remarcă printr-o stabilitate cum rar întâlnești.

Tu?

Ce distribuție recomanzi pentru 2022?

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole