7.2 C
București
joi, aprilie 18, 2024

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ar trebui să le citești

Ubuntu Web

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd). Noul sistem va fi util și dedicat celor care utilizează aplicații în cloud, asemeni Chrome OS sau care nu au nevoie de complexitatea unui OS clasic.

Ce se cunoaște până acum

Fiind la început de drum, se cunosc puține informații din surse oficiale. Anunțul postat Rudra Saraswat pe Twitter nu aduce detalii suplimentare.

In curand! Rămâneți aproape!

Sursa:twitter.com/ubunweb

Așadar, Ubuntu Web va fi propulsat de distribuția GNU/Linux Ubuntu și va avea drept browser cunoscutul Firefox. Asemeni Chrome OS, Ubuntu Web va permite realizarea de activități similare: rularea a diferite aplicații în cloud, browsing web, player, sincronizare pe diferite conturi, editare web, etc. Totuși, spre deosebire de OS-ul celor de la Google, fiind un proiect open source, este de presupus că va putea fi instalat pe toate PC-urile care pot rula și Ubuntu în versiunea completă. Așadar, dispar restricțiile privind instalarea. În plus, este de așteptat să ruleze și pe PC-urile mai puțin dotate, să consume mai puțin RAM, dat fiind faptul că nu va cuprinde întreg ecosistemul Ubuntu.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole