vineri, iunie 5, 2020

Ubuntu 18.04 LTS: puternic ca o stâncă, productiv și stabil

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cele mai bune motoare de căutare educaționale. Studii, cărți și resurse de calitate pentru profesori, elevi și studenți

Motoare de căutare educaționale Îți oferim o listă argumentată cu motoare de căutare educaționale care îți pot fi utile...

Trecut prin teste

A trecut ceva vreme de la lansarea Ubuntu 18.04 LTS. Dacă nu l-ai descărcat, poți face asta de aici. Cine știe, poate că acest scurt articol te va determina să faci pasul cel mare. În cele câteva luni trecute de la lansare, sistemul de operare a fost forjat intens, dotat cu numeroase aplicații și pus la treabă. Știm foarte bine cum s-a comportat, fapt care ne oferă legitimitatea de a scrie aceste rânduri.

18.04

Încă din prima zi a lansării am riscat și am utilizat versiunea 18.04 drept sistem de operare predefinit. Am avut ceva emoții, recunoaștem. Spre deosebire de openSUSE ori Linux Mint, Ubuntu a ieșit în față prin progres. Față de lansările anterioare, venirea pe lume a Ubuntu, dar și perioada critică de după, au fost cu mult mai bine plănuite. Dacă în trecut mai existau bug-uri supărătoare, acum acestea au cam dispărut. De la prima utilizare, Ubuntu s-a comportat excelent, s-a dovedit a fi un companion care nu te lasă la greu.

Ce am remarcat?

Sunt câteva concluzii pe care vi le împărtășim. Dacă doriți, prin intermediul comentariilor, puteți să vă aduceți și voi contribuția.

  • actuala versiune este extrem de solidă. Actualizările nu chinuie sistemul de operare, aplicațiile funcționează fără lag sau fără să se blocheze, totul este funcțional.
  • rapiditatea nu era chiar punctul forte al acestei distribuții. O fi doar opinia mea, tot ce este posibil, dar față de versiunile anterioare, Ubuntu 18.04 LTS este vizibil mai rapid. Sarcinile și le-a îndeplinit rapid și bine, Ubuntu rămânând astăzi la fel de rapid ca în ziua instalării. Ceea ce în cazul Windows este o utopie, în cazul Ubuntu este realitatea.
  • Ubuntu vine în întâmpinarea utilizatorilor prin ușurința cu care poate fi instalat, apoi configurat și utilizat. Sistemul este logic și plăcut, se vede că interesul pentru satisfacerea nevoilor utilizatorului a fost sporit.
  • la capitolul multimedia și drivere, Ubuntu stă excelent. Funcțional imediat după instalare, Ubuntu oferă acces la mii de softuri dar și la suport multimedia complet. Imprimanta a funcționat ireproșabil, driverele originale au fost identificate și instalate rapid și fără probleme.

Părți negative?

Pănă acum, Ubuntu nu s-a blocat niciodată, desktop-ul nu s-a înnegrit și nici o aplicație nu a crăpat. Am scăpat chiar și de supărătorul sistem de raportare a erorilor. Practic, nimic de rău, până și criticatele iconițe ori teme arată bine și modern, nu am simțit nevoia să utilizăm altele.

Trei termeni

Ca o concluzie la acest articol, putem caracteriza Ubuntu 18.,04 prin următorii trei termeni: stabil, puternic și productiv. Este impresionant cât de bine se prezintă această versiune, cât de prietenoasă și productivă poate fi.

MAI MULTE ARTICOLE

Ubuntu 20.04 LTS, cel mai bun de până acum

Ubuntu Ubuntu 20.04 LTS „Focal Fossa”, un sistem de operare dorit și așteptat cu sufletul la gură. S-au pus...

UTIL

Cum să cauți pe Google fără să fii urmărit

Există un serviciu online, motor de căutare mai bine zis, care se folosește de Google pentru a-ți oferi rezultatele. Diferența dintre StartPage, serviciul în cauză, și Google constă în faptul că primul susține că tot ceea ce cauți tu, prin intermediul lor, pe Google, rămâne privat
2,450FaniÎmi place
339CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Mare atenție! VIDEO – Wallpaper-ul care îți poate crea probleme –

Deși pare greu de crezut, o simplă imagine setată ca wallpaper poate face ca unele telefoane cu Android să devină inutilizabile.

Redcore Linux Hardened 2004 „Neptune” a fost lansat. Bucură-te!

Redcore 2004 Redcore Linux Hardened 2004, nume de cod „Neptune”, a fost lansat. După 9 luni de dezvoltare, imaginea...

GTA 5 poate fi descărcat gratuit pentru o perioadă limitată. Vezi și alte surprize

GTA 5 Cine nu a auzit de celebrul joc GTA 5? Până pe 21 mai, cei de la Epic...

Sugestii și trucuri pentru profesorii care predau online. Nu le ignora

Sugestii și trucuri Am pregătit o scurtă listă cu sugestii și trucuri de care profesorii ar trebui să țină...

Zoom, trucuri și idei pentru profesori, elevi și studenți

Zoom Zoom este una dintre cele mai folosite, utile și, de ce nu, controversate aplicații pentru realizarea de conferințe...
41 Shares
Copy link
Powered by Social Snap