12 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Ubuntu 18.04 LTS: puternic ca o stâncă, productiv și stabil

Ar trebui să le citești

Trecut prin teste

A trecut ceva vreme de la lansarea Ubuntu 18.04 LTS. Dacă nu l-ai descărcat, poți face asta de aici. Cine știe, poate că acest scurt articol te va determina să faci pasul cel mare. În cele câteva luni trecute de la lansare, sistemul de operare a fost forjat intens, dotat cu numeroase aplicații și pus la treabă. Știm foarte bine cum s-a comportat, fapt care ne oferă legitimitatea de a scrie aceste rânduri.

18.04

Încă din prima zi a lansării am riscat și am utilizat versiunea 18.04 drept sistem de operare predefinit. Am avut ceva emoții, recunoaștem. Spre deosebire de openSUSE ori Linux Mint, Ubuntu a ieșit în față prin progres. Față de lansările anterioare, venirea pe lume a Ubuntu, dar și perioada critică de după, au fost cu mult mai bine plănuite. Dacă în trecut mai existau bug-uri supărătoare, acum acestea au cam dispărut. De la prima utilizare, Ubuntu s-a comportat excelent, s-a dovedit a fi un companion care nu te lasă la greu.

Ce am remarcat?

Sunt câteva concluzii pe care vi le împărtășim. Dacă doriți, prin intermediul comentariilor, puteți să vă aduceți și voi contribuția.

  • actuala versiune este extrem de solidă. Actualizările nu chinuie sistemul de operare, aplicațiile funcționează fără lag sau fără să se blocheze, totul este funcțional.
  • rapiditatea nu era chiar punctul forte al acestei distribuții. O fi doar opinia mea, tot ce este posibil, dar față de versiunile anterioare, Ubuntu 18.04 LTS este vizibil mai rapid. Sarcinile și le-a îndeplinit rapid și bine, Ubuntu rămânând astăzi la fel de rapid ca în ziua instalării. Ceea ce în cazul Windows este o utopie, în cazul Ubuntu este realitatea.
  • Ubuntu vine în întâmpinarea utilizatorilor prin ușurința cu care poate fi instalat, apoi configurat și utilizat. Sistemul este logic și plăcut, se vede că interesul pentru satisfacerea nevoilor utilizatorului a fost sporit.
  • la capitolul multimedia și drivere, Ubuntu stă excelent. Funcțional imediat după instalare, Ubuntu oferă acces la mii de softuri dar și la suport multimedia complet. Imprimanta a funcționat ireproșabil, driverele originale au fost identificate și instalate rapid și fără probleme.

Părți negative?

Pănă acum, Ubuntu nu s-a blocat niciodată, desktop-ul nu s-a înnegrit și nici o aplicație nu a crăpat. Am scăpat chiar și de supărătorul sistem de raportare a erorilor. Practic, nimic de rău, până și criticatele iconițe ori teme arată bine și modern, nu am simțit nevoia să utilizăm altele.

Trei termeni

Ca o concluzie la acest articol, putem caracteriza Ubuntu 18.,04 prin următorii trei termeni: stabil, puternic și productiv. Este impresionant cât de bine se prezintă această versiune, cât de prietenoasă și productivă poate fi.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole