24.2 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Ubuntu 19.10 – cu ce noutăți vine și de ce este așa de important

Ar trebui să le citești

Ubuntu 19.10

Ubuntu 19.10 va reprezenta o grea încercare pentru Canonical. Chiar dacă nu a trecut multă vreme de la lansarea Ubuntu 19.04 „Disco Dingo”, atenția utilizatorilor, fanilor și a comunității se îndreaptă spre viitoarea versiune. Ubuntu, printre altele, este cea mai cunoscută distribuție Linux, stă la baza multor arome, impune anumite tendințe. Așadar, este și normal ca interesul să fie mare. În plus, să mai aducem în discuție faptul că va fi ultima lansare non LTS – ce va preceda Ubuntu 20.04?

Ce se știe?

Unele noutăți sunt așteptate, altele sunt confirmate. În acest moment, despre Ubuntu 19.10 se cunosc destul de puține informații clare. Practic:

  • ”Eoan Ermine” va fi numele de scenă. Vouă ce vă spune?
  • Va fi lansat în luna octombrie 2019. Deci, nu prea mai este mult.
  • Va fi susținut pentru 9 luni
  • va include: GNOME 3.34, GCC 9, Python 3.7, OpenJDK 11, Golang 1.12 etc.
  • este de așteptat să ofere integrare Android

Provocarea 20.04 LTS

Ubuntu 19.10 va oferi o imagine de ansamblu asupra noutăților care vor fi implementate de Canonical în viitorul LTS. Este de așteptat ca dezvoltatorii să aibă în vedere, asta mai mult ca oricând, stabilitatea dar și îndrăzneala. Să nu uităm nici faptul că, se va dori și o impresionare a utilizatorilor din punct de vedere estetic. Nu putem să ne facem că nu observăm progresele realizate în ultimele două lansări.

Descarcă

Cei care doresc să testeze viitoarea versiune a acestui OS pot descărca imagine de test de aici. Atenție, este instabil și nerecomandat utilizatorilor simpli.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole