24.2 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Și pe Ubuntu se poate

Ar trebui să le citești

Desktop mai spațios

Mulți dintre cei care „au crescut” cu Windows au fost obișnuiți să vadă pe desktop scurtături către diverse aplicații. Unele fac parte din sistemul de operare (managerul de fișiere, coș de gunoi și multe altele). Altele sunt create, cu sau fără acordul utilizatorului în momentul instalării altor programe. Când unii dintre acești utilizatori au trecut pe Ubuntu, au descoperit un desktop mai spațios, fără scurtături, cu excepția managerului de fișiere și a coșului de gunoi.

Păreri împărțite

Nu ne permitem să ne pronunțăm asupra utilității acestor scurtături. Este cât se poate de practică și adăugarea aplicaților folosite frecvent în launcherul Ubuntu. Unii consideră mai practice scurtăturile pe desktop, iar pe alții îi deranjează aglomerația și preferă să deschidă în alte moduri aplicațiile de care au nevoie.

Nici pe Ubuntu nu e imposibil

Vrem doar să facem cunoscut faptul că nici pe Ubuntu nu este imposibilă adăugarea de scurtături pe desktop. Și, de asemenea, vrem să vă arătăm cum se poate face asta, uneori o scurtătură prinde bine.

Cum procedăm

Lucrurile sunt foarte simple. Noi am făcut asta pe Ubuntu 19.04 și funcționează fără niciun fel de problemă. Deschidem managerul de fișiere, de acolo mergem în Other Location -> Computer. În Computer deschidem usr -> share -> applications. Aici se găsesc toate aplicațiile instalate.

pentruprieteni.com

Căutăm aplicația căreia dorim să-i creăm scurtătură (Ctrl+F) și copiem fișierul respectiv (numeaplicație.desktop) pe desktop. Pentru ca acesta să funcționeze ca o scurtătură și să nu fie deschis ca un fișier text, vom da click dreapta pe fișierul copiat pe desktop și vom selecta „Allow launching”. Și cam atât. Sperăm să vă fie utile aceste informații.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole