32.9 C
București
luni, iulie 4, 2022

Anunț surprinzător din partea Google

Ar trebui să le citești

Decizie neașteptată

Google a făcut un anunț care sigur a luat pe mulți prin surprindere. O decizie care va schimba modul în care utilizatorii vor privi sistemul de operare ChromeOS. Conform Android Police, cei de la Google au făcut cunoscut faptul că toate dispozitivele Chromebook lansate în 2019 vor oferi suport pentru aplicațiile Linux.

Încă de anul trecut

Aplicațiile Linux au debutat pe ChromeOS de anul precedent, când au intrat în stadiul beta, odată cu lansarea ChromeOS 69. Ideea a câștigat rapid popularitate în rândul utilizatorilor, cu atât mai mult în cazul dezvoltatorilor.

Un nou Terminal

Odată ce utilizatorul decide să activeze suportul pentru aplicațiile Linux, i se dă acces la un nou Terminal, de unde poate descărca, instala și rula software Linux chiar cu interfață grafică, dar și numeroase alte instrumente specifice, totul prin intermediul așanumitelor containere.

Încă se lucrează

Nu toate aplicațiile funcționează perfect deocamdată. Încă se lucrează la proiect, iar numeroase aspecte precum accelerarea hardware, suportul grafic mai bun, sunetul funcțional, se află în diverse stadii de finalizare.

Recomandări

Pentru cea mai bună experiență în utilizarea aplicațiilor Linux pe ChromeOS, sunt recomandate dispozitivele Chromebook de vârf, celelalte categorii fiind cunoscute pentru specificațiile lor oarecum modeste.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

„Se pare că pentruprieteni.com nu mai există…” :-)

pentruprieteni.com „Se pare că pentruprieteni.com nu mai există...”, acesta a fost printre primele mesaje pe care administratorii site-ului le-au primit în feed-ul de la Facebook...
- Advertisement -

Cele mai noi articole