32.6 C
București
luni, iunie 24, 2024

Video – LinuxFX, o distribuție Linux ușor de confundat cu Windows 10

Ar trebui să le citești

LinuxFX

LinuxFX este o distribuție Linux care a copiat extrem de bine modul în care arată Windows 10. Dacă nu ești cunoscător, nici nu zici că ai de-a face cu Linux sub capotă. Atenția acordată detaliilor este demnă de apreciat, sistemul putând fi folosit fără probleme de cei care vor să treacă pe Linux și au nevoie de o perioadă de acomodare.

Câteva detalii despre LinuxFX

La baza LinuxFX stă Ubuntu 20.04 LTS. Versiunea curentă poartă denumirea de LinuxFx Build 2004 și are drept nume de cod WindowsFx. Așadar, intențiile dezvoltatorilor brazilieni sunt evidente. Mediul grafic Cinnamon este puternic modificat de tema denumită Boomerang, pentru a oferi senzația de Windows 10. Spre deosebire de Windows 10, acest sistem de operare nu necesită restart pentru a finaliza actualizările.

Imagini

Câteva capturi de ecran au fost postate pe pagina Linux România – LINUX ROMANIA – Gandeste Diferit, Fii Liber. Le poți accesa aici.

Helloa

Helloa este un asistent virtual care încearcă să imite Cortana. Asistentul este de mare ajutor în „lupta” cu driverele, display-ul, rezoluția monitorului sau alte setări de bază. Acesta vine și cu animații în stilul asistentului folosit de Microsoft.

Cu ce te cucerește?

LinuxFX vine cu aplicații cunoscute în lumea open source și pe care utilizatorii lui Tux le folosesc în mod frecvent. În plus, acesta, prin intermediul Wine, are capacitatea de a instala și rula excelent aplicații specifice Windows 10. Puteți, fără probleme, utiliza Skype, Telegram, Microsoft Teams, Team Viewer, Zoom, LibreOffice etc. Sunt extrem de multe aplicații utile instalate din fabrică.

Descarcă

Detalii suplimentare referitoare la această distribuție Linux pot fi accesate pe site-ul oficial. Sistemul este disponibil pentru computerele pe 64 de biți și a primit doar aprecieri pozitive. După descărcare, pentru instalarea pe un Stick USB, puteți folosi aplicația Etcher.

Descarcă de aici

Video

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole