luni, iulie 13, 2020

12 caracteristici pentru care vei iubi sistemele de operare Linux

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Doar 12?

Cunoscătorii și utilizatorii sistemelor de operare Linux știu că sunt mult mai multe avantaje pe care acestea le aduc. Am ales doar 12, ordinea în care acestea sunt prezentate fiind pur și simplu,întâmplătoare.

Capturile de ecran

Posibilitatea de a face capturi de ecran foarte ușor, prin apăsarea tastei PrintScreen. În cazul Windows, fără să bănuim motivele, este cu mult mai greu. Nu intrăm în detalii.

Actualizări rapide și fără restart

Actualizările, atât de greoaie în tabăra Windows-ului, se instalează infinit mai repede pe distribuțiile Linux. În plus, nu ești nevoit să restartezi PC-ul.

Upgrade-ul instant

Cele mai multe distribuții permit trecerea de la o versiune la alta, adică upgrade-ul automat, prin intermediul actualizărilor.

Lipsa costurilor

Descărcarea, testarea, instalarea, utilizarea sau actualizările unei distribuții Linux sunt lipsite de costuri financiare, ascunse sau directe. De ce să dai bani pe prostii când poți utiliza Linux?

Nu te obligă să îți schimbi PC-ul

Pe Windows s-a înrădacinat o tradiție total aiuritoare. Versiunile noi ale acestui OS nu prea mai sunt compatibile cu vechile computere. Poți avea surpriza ca, spre exemplu, Windows 10 să fie incompatibil cu un PC nou sau pe care Windows 7 rula fără probleme. Pe Linux, noile lansări ale distribuțiilor nu impun și cumpărarea unui nou PC.

Îți recunoaște perifericele

Spre exemplu și spre deosebire de Windows, driverele pentru imprimantă sunt instalate automat. Dacă pe Windows 10 imprimanta mai veche nu mai poate fi folosită din cazua lipsei driverelor, pe Linux, aceste drivere există.

Libertatea

Libertatea de a instala ce aplicații dorești, de a modifica și de a folosi fără constrângeri financiare și legale, asta te va cuceri la Linux.

Multitudinea de alternative

Ești liber să instalezi dintre mii de aplicații gratuite (dintr-un singur click), ori din sutele de distribuții Linux.

Siguranța

Linux-ul este incomparabil mai sigur decât orice versiune de Windows blindată cu aplicații de tip antivirus. Da, vei aprecia acest fapt.

Vei aprecia logica

Spe deosebire de orice versiune de Windows, meniurile distribuțiilor Linux sunt construite logic, în scopul de a veni în întâmpinarea utilizatorului, nu de a-l zăpăci.

Ușurința personalizării

Dacă pe Windows ești legat de mâini și de picioare în cazul în care dorești să îți personalizezi sistemul de operare, pe Linux, îți stau la dispoziție felurite teme și iconițe, wallpapere, medii grafice etc. care te ajută să dai după tine OS-ul. Deci, nu trebuie decât să prinzi curaj.

Mai rapid și mai stabil

Da, distribuțiile Linux sunt mai rapide și mai stabile, comparativ cu Windows-ul. Am ajuns la concluzia aceasta după aproape un deceniu de testat și utilizat astfel de distribuții.

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Cum să îți ștergi definitiv contul Facebook

Cum să îți ștergi contul Facebook? Aparent, întrebarea vine cu un răspuns greu de dat. Ștergerea acestuia pare un obiectiv aproape imposibil de atins.
2,453FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Mobian, un nou sistem de operare pentru smartphone

Mobian este un nou sistem de operare open source pentru smartphone. Acesta se dorește a fi o alternativă la cunoscutul Android, alături de PureOS sau Ubuntu Touch.

Video – LinuxFX, o distribuție Linux ușor de confundat cu Windows 10

LinuxFX este o distribuție Linux care a copiat extrem de bine modul în care arată Windows 10. Dacă nu ești cunoscător, nici nu zici că ai de-a face cu Linux sub capotă.

Ce poți face pentru a nu mai fi spionat online?

Consideri că ești spionat? Când vorbim despre securitate și intimitate în mediul online, despre siguranța datelor personale, nu trebuie să facem, sub nicio formă, compromisuri.

Cum să îți protejezi contul Facebook. 16 reguli de aur

Cum să îți protejezi contul Facebook? Nu este deloc greu să îți protejezi contul Facebook. Ai nevoie de un...

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,
47 Shares
Copy link
Powered by Social Snap