19.5 C
București
joi, iulie 25, 2024

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Ar trebui să le citești

Anul 2024 

Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină „anul Ubuntu”. Unde mai pui că, în 2024 se împlinesc 20 de ani de când a fost lansată prima versiune a acestei distribuții. Așadar, 20 de ani de Ubuntu – La mulți ani, deci!

Ubuntu este o marcă de încredere pentru firme și utilizatori simpli, pentru dezvoltatori este un Rai stabil, precum și bază pentru un număr considerabil de alte distribuții Linux. Utilizatori sau pasionați de tehnologie au toate șasele să identifice Ubuntu cu ideea de Linux. 

De ce să nu recunoaștem?

De ce să nu recunoaștem, progresele realizate de acest gigant în ultimii doi ani evidențiază ambiții serioase din partea Canonical. Pentru multe voci, criza adolescentină pare ca s-a terminat, Ubuntu regăsindu-și drumul.

O scurtă privire asupra versiunii 23.10 arată cât de multe sau schimbat în bine, inclusiv cu câtă seriozitate privește Canonical spre viitor, alături de acest sistem de operare.

Ubuntu 24.04 LTS

În 2024, Ubuntu 24.04 LTS va reprezenta cea mai notabilă lansare din lumea Linux, fapt care va contribui la etichetarea acestui an drept „anul Ubuntu”. Iată câteva motive:

  • Discutăm despre o versiune LTS, recomandată pentru mediul de afaceri și pentru cei care vor ceva de durată și stabil, ce va fi susținută pentru cel puțin 5 ani. Așadar, nu puțini vor fi cei care vor trece la noua versiune.
  • Reprezintă bază pentru un număr uriaș de alte sisteme de operare Linux.
  • Ultimele lansări au arătat că Ubuntu vrea să recupereze din utilizatorii pierduți. Modernizarea și automatizarea distribuție, progresele uriașe de ordin estetic și funcțional dovedesc acest lucru.
  • Nu suntem singurii care au observat tendința tot mai evidentă a OS-ului de a veni tot mai mult în sprijinul utilizatorilor noi și vechi. Practic, de la lansarea precedentului LTS, Ubuntu a parcurs-o mică revoluție spre viitor. S-au dus zilele prafului și a mersului, pe alocuri, greoi. 

Concluzie

Lansarea unei așteptate versiuni LTS din aprilie 2024, precum și împlinirea a 20 de ani de la prima versiune de Ubuntu, sunt doar două argumente solide care ne îndreptățesc să considerăm că va fi „anul Ubuntu”.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Ce lecții am învățat în acești ani de pentruprieteni.com

Lecții Lecțiile învățate în toți acești ani de pentruprieteni.com au fost interesante și numeroase. Nimeni nu ne-a pregătit pentru ceea ce urma să vină, pentru...
- Advertisement -

Cele mai noi articole