10 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Windows 11 – câteva informații pe care ar trebui să le cunoști

Ar trebui să le citești

Windows 11

Windows 11 pare că a venit de nicăieri, asta după ce în urmă cu cinci sau șase ani cei de la Microsoft declarau că Windows 10 reprezintă ultima versiune a acestui sistem de operare. Câtă încredere să mai ai?

Primele 5

Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă listă cu informații pe care ar trebui să le cunoști despre Windows 11. Astfel:

  • Nu vă grăbiți sa-l căutați pe torente sau pe site-ul oficial oficial al Microsoft. Prima versiune stabilă va fi disponibilă începând cu această toamnă sau în preajma sărbătorilor de iarnă.
  • Este construit pe scheletul Windows 10, prin urmare are toate caracteristicile acestuia, posibil defecte mai puține.
  • Microsoft dorește optimizarea sistemului pentru dispozitivele mai slăbuțe din punct de vedere al dotărilor hardware. Practic, se crede că va consuma mai puține resurse.
  • Ca și până acum, conform tradiției, OS-ul va veni în mai multe versiuni: Home, Pro etc.
  • Din punct de vedere grafic, fără să exagerăm, putem spune este mai mult decât asemănător cu Windows 10. Drept sursă de inspirație au servit macOS-ul celor de la Apple și diferitele distribuții Linux. O altă sursă de inspirație a fost defunctul Windows 10X.
  • În esență, din ceea ce s-a văzut până acum, interfața grafică arată mai modern (nu este neapărat mai reușită), este mai curată, simplă și unitară. Totuși, după cum Microsoft ne-a obișnuit deja, mai mult ca sigur vom găsi dinozauri prin setări.
  • Microsoft susține că noul Windows a fost gândit pentru ușurință, productivitate și creativitate. Să credem asta?
  • Printre notățile aduse de interfața grafică, evidențiem: o nouă bara de activități plasată în secțiunea centrală, pictogramele și meniul start au fost regândite, windget-urile au revenit. Clipul de prezentare de la finalul acestui materia va oferi informații mai detaliate.
  • Doar computerele achiziționate în ultimi ultimii ani vor putea beneficia de serviciile Windows 11. Acestea trebuie să fie compatibile cu platforma Trusted Platform Module (TPM) versiunea 2.0. Practic, pentru a putea rula Windows 11, BIOS-ul PC-ului tău trebuie să fie compatibil cu UEFI Secure Boot.
  • Deținerea unui cont Microsoft și accesul la Internet sunt condiții obligatorii ale instalării.

Alte noutăți

  • Specificațiile minime pentru utilizare sunt: memorie RAM de 4 GB, cel puțin 64 GB spațiu de stocare, placă grafică cu compatibilitate DirectX 12/WDDM 2.x, afișaj de minim 9” cu rezoluție HD (720p), procesor de minim 1 gigahertz (GHz).
  • 11 va fi disponibil gratuit pentru cei care utilizează deja Windows 10 și care se încadrează în cerințele de sistem amintite mai sus. Microsoft va rezolva marea trecere printr-un upgrade. De asemeni, o copie a imaginii .iso va putea fi descărcată, cel puțin pentru o perioadă de timp, tot gratuit, de pe site-ul Microsoft.
  • Tranziția de la 10 la 11 nu va fi dificilă deoarece au fost păstrate multe elemente în comun.
  • Actualizările vor fi livrate în pachete mai mici, fapt care va determina un transfer mai rapid și va crește rapiditatea procesului de actualizare.
  • O atenție sporită a fost acordată jucătorilor, funcții pe care le-am întâlnit pe consolele Xbox Series X și S A fost inserate în noua versiune de Windows. Auto HDR este un exemplu în acest sens.
  • Utilizatorii va putea rula aplicații disponibile pe Android.
  • Un nou magazin de aplicații va întregi sistemul de operare. Aplicațiile se vor putea instala mai rapid iar numărul acestora va crește.

Video

Concluzie

Pe baza informațiilor pe care le deținem până în prezent am putea spune că Windows 11 se simte mai mult ca o actualizare la Windows 10. Acomodarea utilizatorului cu noua versiune nu credeam că va fi dificilă deoarece modificările nu sunt radicale. În lipsa unei versiuni lansate oficial nu ne putem face o părere privitoare la functionalitatea sistemului de operare, la rapiditatea acestuia, stabilitate etc.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole