17.9 C
București
luni, martie 20, 2023

Linux Mint 21 „Venessa” a fost lansat

Ar trebui să le citești

Linux Mint 21 „Venessa”

Linux Mint 21 „Venessa” a fost lansat și poate fi descărcat accesând link-ul postat la finalul acestui articol. Această versiune a sistemului de operare reprezintă o lansare majoră ce va fi susținută cu actualizări până în anul 2027 – corecții de securitate, remedieri de erori și actualizări de aplicații.

Noutăți

Despre noutățile aduse de această versiune poți citi un material dedicat ce este disponibil aici.

3 medii grafice

Utilizatorii pot opta între trei medii grafice: Xfce, Cinnamon și Mate. Cerințele de sistem sunt identice, așadar alegerea devine doar o chestiune de gusturi. În cazul nostru, Cinnamon este alegere cea mai bună.

Cerințe de sistem

Pentru o bună funcționare, utilizatorii Linux Mint, indiferent de mediului grafic ales – Mate, Xfce sau Cinnamon – ar trebui să se asigure că sunt îndeplinite aceste cerințe minime de sistem:

  • 2 GB de Ram (4GB ar fi excelent);
  • 20 GB spațiu pe disc (100 GB ar fi ideali);
  • 1024X768 rezoluție.

Descărcare

Linux Mint 21 „Venessa” poate fi descărcat de aici. Distribuția Linux este disponibilă doar în versiunea pe 64 de biți în mediile grafice de mai jos

- Advertisement -

Articole asemănătoare

pentruprieteni.com – 2022 în rapoarte seci. Avem și planuri

pentruprieteni.com, se află pe baricade în vremuri interesante. Site-ul, în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2022, a înregistrat un trafic „în parametri” și se mândrește cu următoarele rezultate:
- Advertisement -

Cele mai noi articole