22.6 C
București
joi, septembrie 21, 2023

Linux Mint 21 „Venessa” a fost lansat

Ar trebui să le citești

Linux Mint 21 „Venessa”

Linux Mint 21 „Venessa” a fost lansat și poate fi descărcat accesând link-ul postat la finalul acestui articol. Această versiune a sistemului de operare reprezintă o lansare majoră ce va fi susținută cu actualizări până în anul 2027 – corecții de securitate, remedieri de erori și actualizări de aplicații.

Noutăți

Despre noutățile aduse de această versiune poți citi un material dedicat ce este disponibil aici.

3 medii grafice

Utilizatorii pot opta între trei medii grafice: Xfce, Cinnamon și Mate. Cerințele de sistem sunt identice, așadar alegerea devine doar o chestiune de gusturi. În cazul nostru, Cinnamon este alegere cea mai bună.

Cerințe de sistem

Pentru o bună funcționare, utilizatorii Linux Mint, indiferent de mediului grafic ales – Mate, Xfce sau Cinnamon – ar trebui să se asigure că sunt îndeplinite aceste cerințe minime de sistem:

  • 2 GB de Ram (4GB ar fi excelent);
  • 20 GB spațiu pe disc (100 GB ar fi ideali);
  • 1024X768 rezoluție.

Descărcare

Linux Mint 21 „Venessa” poate fi descărcat de aici. Distribuția Linux este disponibilă doar în versiunea pe 64 de biți în mediile grafice de mai jos

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Schimbări binevenite pentru utilizatorii Linux

Ar cam fi timpul unor schimbări. Din punctul de vedere al unui utilizator obișnuit de Linux, neinteresat prea tare de cea ce se petrece „sub capotă”,
- Advertisement -

Cele mai noi articole