18.5 C
București
vineri, septembrie 22, 2023

Manjaro 21.3 „Ruah” a fost lansat. O să îți placă

Ar trebui să le citești

Manjaro 21.3 „Ruah”

Manjaro 21.3 „Ruah” a fost lansat și este gata pentru descărcare, testare și instalare. Actuala lansare vine după luni bune de dezvoltare și la aproximativ jumătate de an distanță de precedenta lansare – Manjaro 21.1 „Qonos”.

Manjaro 21.3.0 „Ruah” a fost lansat. De când am lansat „Qonos” la sfârșitul anului trecut, echipa noastră de dezvoltatori a muncit din greu pentru a obține următoarea lansare a lui Manjaro. Îi spunem „Ruah.

Sursa: https://forum.manjaro.org/t/manjaro-21-3-0-ruah-released/114220

Automatizat și prietenos

Bazat pe Arch, dezvoltat în Austria, Germania și Franța, Manjaro își propune să vină în întâmpinarea utilizatorilor cu un plus de funcționalitate și umanitate. Această modernă distribuție Linux a fost pentru prima dată lansată în vara anului 2011, funcționând până în stadiu beta până în 2013.

O caracteristică care îl face extrem de frecventabil, dacă ar fi să îl comparăm cu Arch Linux, constă funcționalitatea completă imediat după instalare. Practic, sistemul va veni cu tot ceea ce este nevoie pentru a permite utilizatorului să realizeze o gamă completă de activități. Cu alte cuvinte, nu o să mai fii nevoit să instalezi codecuri, drivere, aplicații sau fel și fel de librării. În plus, OS-UL este de tip rolling-release. Această caracteristică îi va permite să se mențină tot timpul la zi.

Utilizatori cu experiență

Manjaro atrage prin ceea ce oferă, asta este limpede. Cu toate acestea, și nu exagerează nimeni, distribuția nu este chiar pentru oricine. Practic, nou intrații în lumea Linux au șanse sporite de a întâmpina anumite dificultăți. Deși OS-ul este suficient de automatizat și prietenos pot apărea momente în care să ai nevoie de cunoștințe Linux avansate sau medii.

Noutăți

Pentru mai multe detalii referitoare la noutățile aduse de Manjaro 21.3 „Ruah” poți accesa notele de lansare disponibile aici.

  • Distribuția vine cu ultimele versiuni ale mediilor grafice: Budgie, Cinnamon, Mate, I3, Sway, KDE Plasma, Gnome 42.2 și Xfce 4.16;
  • Aplicațiile instalate predefinit sunt oferite la ultimele versiuni;
  • Instalatorul Clamares a ajuns la versiunea 3.2. A fost adaugat suport pentru partițiile LUKS;
  • Kernel Linux 5.15.

Descarcă

Noul Manjaro este disponibil în mai multe medii grafice (arome). Acestea pot fi menținute de dezvoltatori (KDE Plasma 5.25, Gnome 42.2, Xfce) sau de comunitate (Budgie, Cinnamon, Mate, I3, Sway).

Descărcarea imaginii .iso se realizează de aici.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Schimbări binevenite pentru utilizatorii Linux

Ar cam fi timpul unor schimbări. Din punctul de vedere al unui utilizator obișnuit de Linux, neinteresat prea tare de cea ce se petrece „sub capotă”,
- Advertisement -

Cele mai noi articole