7.8 C
București
joi, aprilie 18, 2024

openSUSE are o nouă versiune. „Continuitatea și stabilitatea sunt ceea ce oferim utilizatorilor Leap 15.1”

Ar trebui să le citești

openSUSE Leap 15.1

Bucură-te, openSUSE Leap 15.1 este aici! Fanii și utilizatorii openSUSE au un mare motiv de bucurie, versiunea 15.1 a fost lansată. Aceasta aduce un plus de performanță, suport cu mult mai bun pentru plăcile video de generație nouă, mai multe funcții pentru Yast și îmbunătățiri la capitolul conexiune la Internet, inovații de securitate etc.

Continuitatea și stabilitatea sunt ceea ce oferim utilizatorilor în Leap 15.1

Noutăți importante

Cele mai importante noutăți aduse de 15.1 sunt:

  • este bazat pe Suse Linux Enterprize SP1
  • suport îmbunătățit pentru plăcile video
  • Kernel Linux 4.19
  • Network Manager va fi folosit pentru laptop și dektop
  • Yast a fost complet remodelat pentru o performanță sporită și funcții noi (firewall, partiționare, suport pentru 4k, securitate, mentenanță)
  • aplicații predefinite actualizate la cele mai noi versiuni

Pentru o privire mai detaliată asupra noutăților aduse de openSUSE Leap 15.1, vă invităm să lecturați anunțul lansării, disponibil aici. Poți să citești și notele de lansare, sunt disponibile aici.

De menționat

Nu trebuie să ignorăm un detaliu important pentru cei care utilizează openSUSE 15, adică versiunea anterioară. Ei bine, conform dezvoltatorilor, aceasta va mai fi menținută pentru încă 2 ani. Cu alte cuvinte, puteți folosi versiunea anterioară până în mai 2021.

Descărcare

Actuala versiune este disponibilă pentru descărcare, testare și utilizare. Descărcarea 15.1 poate fi efectuată de aici – sistemul vine pentru 64 de biți. Vă recomandăm să instalați această versiune pe curat și nu înainte de a-i face un test în mașina virtuală.

În momentul instalării aveți posibilitatea de a alege din trei medii desktop: Gnome 3, KDE și Xfce.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole