8.3 C
București
marți, martie 5, 2024

Tails 3.14 a fost lansat. Îl poți descărca de aici

Ar trebui să le citești

Tails

Tails 3.14 a fost lansat și este disponibil pentru descărcare și utilizare. Sistemul este bazat pe Debian și își propune să ofere utilizatorilor săi siguranță și anonimat pe Internet. OS-ul vine echipat cu un set complet de aplicații preinstalate (browser, client de e-mail, client IRC, messenger etc.) care permit utilizatorilor să desfășoare numeroase activități într-un mediu extrem de sigur. Să nu uităm, pentru modul în care distribuția tratează subiectul securității, Edward Snowden a recomandat-o nu de mult.

3.14

Actuala versiune, conform notelor de lansare (le poți citi aici), vine cu actualizări de pachere, eliminarea unor aplicații mai puțin populare, rezolvări de erori și nu numai. Astfel:

  • Linux 4.19.37 – este îmbunătățit suportul hardware (Wi-Fi, drivere)
  • Browserul Tor, versiunea 8.5
  • au fost eliminate aplicații/pachete precum: Gobby, Pititvi, Traverso, ssss, pdf-redact-tools etc.
  • Dacă utilizatorul dorește, acestea pot fi instalare ulterior prin intermediul Additional Software. Aplicațiile nu erau extrem de populare, eliminarea acestora a permis o reducere a dimensiunilor imaginii .iso cu 39 MB.
  • Au fost readuse pe bara de notificări iconițele de la OpenPGP Applet și Pidgin

Descărcare/upgrade

Tails 3.14 poate fi descărcat de aici.

Cei care utilizează o versiune mai veche a acestui sistem de operare pot ajunge la zi prin intermediul actualizărilor manuale. Noi, ca de fiecare dată, recomandăm instalarea pe curat a noii versiuni.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole