pentruprieteni.com, Linux Pentru Prieteni, Linux Logo 2018
pentruprieteni.com

Antergos

Antergos a fost o distribuție GNU/Linux apreciată de utilizatori pentru faptul că punea la dispoziția tututor, într-un ambalaj modern și uman, toată puterea Arch Linux. Din păcate, orice început are și un sfârșit iar pentru acest OS momentul pare că a venit, din păcate, mult prea devreme.

De ce?

Spre stupoarea utilizatorilor și fanilor, dezvoltatorii acestui sistem de operare au anunțat că vor pune punct proiectului. Nu am reacționat în ziua de 21 mai, data la care anunțul a fost postat pe site-ul OS-ului, am sperat că vor reveni asupra deciziei. Calculele noastre, din păcate, nu s-au împlinit. Pe pagina distribuției, ne referim la cea de pe distrowatch.com, sistemul a primit deja mențiunea „discontinued”.

Astăzi anunțăm sfârșitul acestui proiect. Așa cum mulți dintre dvs. ați observat probabil în ultimele câteva luni, nu mai avem suficient timp liber pentru a menține în mod corespunzător Antergos. Am ajuns la această decizie deoarece considerăm că, continuarea neglijării proiectului ar reprezenta un dezavantaj uriaș pentru comunitate. Acționând acum, în timp ce codul proiectului încă funcționează, oferă dezvoltatorilor interesați oportunitatea de a lua ceea ce consideră util și de a-și începe propriile proiecte.

Utilizezi distribuția?

Utilizatorii distribuției sunt sfătuiți să aducă sistemul la zi din punct de vedere al actualizărilor. Scopul este de a elimina depozitele Antergos astfel încât doar Arch Linux să fie distribuitorul actualizărilor.

Pentru utilizatorii existenți Antergos: nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la sistemele instalate deoarece vor continua să primească actualizări direct de la Arch. În curând, vom lansa o actualizare care va elimina repo-urile Antergos de pe sistemul dvs., împreună cu orice pachete specifice Antergos care nu mai servesc un scop din cauza încheierii proiectului. Odată terminată, orice pachete instalate din repo Antergos care sunt în AUR vor începe să primească actualizări de acolo.

1 COMENTARIU

  1. L-am avut instalat si eram mandru ,mergea bine ajunsem sa-l stapanesc deci eram fericit ….dar la un uodate sa defectat si nu a mai pornit,am fost total dezamagit,un update care trebuia sa-l faca sa mearga mai bine defapt la distrus de tot. Asa am renuntat la el si am jurat ca nu mai ma intorc la sisteme de operare care crapa la un update. Asa ca nu sa pierdut nimica , daca nu poti sa te ocupi de sistem mai bine abondoneaza-l. Cu parere de rau…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.