30.5 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Vești triste dinspre Antergos

Ar trebui să le citești

Antergos

Antergos a fost o distribuție GNU/Linux apreciată de utilizatori pentru faptul că punea la dispoziția tututor, într-un ambalaj modern și uman, toată puterea Arch Linux. Din păcate, orice început are și un sfârșit iar pentru acest OS momentul pare că a venit, din păcate, mult prea devreme.

De ce?

Spre stupoarea utilizatorilor și fanilor, dezvoltatorii acestui sistem de operare au anunțat că vor pune punct proiectului. Nu am reacționat în ziua de 21 mai, data la care anunțul a fost postat pe site-ul OS-ului, am sperat că vor reveni asupra deciziei. Calculele noastre, din păcate, nu s-au împlinit. Pe pagina distribuției, ne referim la cea de pe distrowatch.com, sistemul a primit deja mențiunea „discontinued”.

Astăzi anunțăm sfârșitul acestui proiect. Așa cum mulți dintre dvs. ați observat probabil în ultimele câteva luni, nu mai avem suficient timp liber pentru a menține în mod corespunzător Antergos. Am ajuns la această decizie deoarece considerăm că, continuarea neglijării proiectului ar reprezenta un dezavantaj uriaș pentru comunitate. Acționând acum, în timp ce codul proiectului încă funcționează, oferă dezvoltatorilor interesați oportunitatea de a lua ceea ce consideră util și de a-și începe propriile proiecte.

Utilizezi distribuția?

Utilizatorii distribuției sunt sfătuiți să aducă sistemul la zi din punct de vedere al actualizărilor. Scopul este de a elimina depozitele Antergos astfel încât doar Arch Linux să fie distribuitorul actualizărilor.

Pentru utilizatorii existenți Antergos: nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la sistemele instalate deoarece vor continua să primească actualizări direct de la Arch. În curând, vom lansa o actualizare care va elimina repo-urile Antergos de pe sistemul dvs., împreună cu orice pachete specifice Antergos care nu mai servesc un scop din cauza încheierii proiectului. Odată terminată, orice pachete instalate din repo Antergos care sunt în AUR vor începe să primească actualizări de acolo.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole