12.9 C
București
miercuri, aprilie 10, 2024

Redcore Linux Hardened 2004 „Neptune” a fost lansat. Bucură-te!

Ar trebui să le citești

Redcore 2004

Redcore Linux Hardened 2004, nume de cod „Neptune”, a fost lansat. După 9 luni de dezvoltare, imaginea .iso a distribuție GNU/Linux poate fi descărcată de pe site-ul oficial (click aici).

După 9 luni de dezvoltare, sunt fericit să anunț că Redcore Linux Hardened 2004 (nume de cod Neptun) este în sfârșit aici.

https://redcorelinux.org/

Noutăți

Nu puține sunt noutățile aduse de noua versiune a Redcore. Neptune vine cu sute de actualizări de pachete, reparări ale unor bug-uri, posibilitatea de a întreține mult mai ușor sistemul și o experiență mult mai bună pentru utilizator. Notele de lansare sunt disponibile aici. O selecție a celor mai importante noutăți poate fi consultată mai jos.

  • Din fabrică, Redcore vine cu Kernelul Linux 5.6.13. Versiunea 5.4.41, un LTS, este disponibilă în depozite;
  • resync cu arborele de testare Gentoo la 14.05.2020;
  • linux-steam-integrate este acum disponibil în depozit, pentru o experiență de joc mai bună;
  • python 3.7.7;
  • xorg-server a fost actualizat la versiunea 1.20.8;
  • toolchain a fost actualizat cu glibc 2.30, gcc 9.3.0, binutils 2.34, llvm 10.0.0 iar toate pachetele au fost reconstruite cu noul instrument.

Lxqt

Începând cu această lansare, Redcore va fi disponibil doar într-un singur mediu grafic, KDE Plasma. Renunțarea la Lxqt vine pe fondul unor probleme pe care acesta le genera.

captură ecran: Redcore 2004

Despre

Redcore este dezvoltat de Ghiunhan Mamut, un român stabilit în Regatul Unit. Distribuția este o continuare a defunctului Kogaion Linux. La baza Redcore Linux se afla legendarul Gentoo, un sistem de operare pentru care trebuie să ai ceva cunoștințe. Spre deosebire de Gentoo, Redcore este conceput pentru ființe umane. Practic, nu îți va fi deloc greu să îl utilizezi. În plus, OS-ul este disponibil în două medii grafice: Arhitectura pe care poate fi instalat este pe 64 de bit (amd64 / x86_64).

Ușor și bun

Este rapid, stabil și ușor de utilizat, dispune de o colecție remarcabilă de aplicații care îți pot fi utile, este practic și productiv. Să dăm doar câteva exemple: LibreOffice, MPV, VLC media players, Falkon web browser, qBittorrent , GIMP, Inkscape SVG editor, Steam pentru Linux. Practic, vine cu tot ce ai nevoie pentru multimedia, browsing pe internet, office, jocuri, dezvoltare.

Descarcă

Descarcă Redcore Linux Hardened 2004 „Neptune” de aici

Video

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole