joi, iulie 9, 2020

Redcore Linux Hardened 2004 „Neptune” a fost lansat. Bucură-te!

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Redcore 2004

Redcore Linux Hardened 2004, nume de cod „Neptune”, a fost lansat. După 9 luni de dezvoltare, imaginea .iso a distribuție GNU/Linux poate fi descărcată de pe site-ul oficial (click aici).

După 9 luni de dezvoltare, sunt fericit să anunț că Redcore Linux Hardened 2004 (nume de cod Neptun) este în sfârșit aici.

https://redcorelinux.org/

Noutăți

Nu puține sunt noutățile aduse de noua versiune a Redcore. Neptune vine cu sute de actualizări de pachete, reparări ale unor bug-uri, posibilitatea de a întreține mult mai ușor sistemul și o experiență mult mai bună pentru utilizator. Notele de lansare sunt disponibile aici. O selecție a celor mai importante noutăți poate fi consultată mai jos.

  • Din fabrică, Redcore vine cu Kernelul Linux 5.6.13. Versiunea 5.4.41, un LTS, este disponibilă în depozite;
  • resync cu arborele de testare Gentoo la 14.05.2020;
  • linux-steam-integrate este acum disponibil în depozit, pentru o experiență de joc mai bună;
  • python 3.7.7;
  • xorg-server a fost actualizat la versiunea 1.20.8;
  • toolchain a fost actualizat cu glibc 2.30, gcc 9.3.0, binutils 2.34, llvm 10.0.0 iar toate pachetele au fost reconstruite cu noul instrument.

Lxqt

Începând cu această lansare, Redcore va fi disponibil doar într-un singur mediu grafic, KDE Plasma. Renunțarea la Lxqt vine pe fondul unor probleme pe care acesta le genera.

  • Save
captură ecran: Redcore 2004

Despre

Redcore este dezvoltat de Ghiunhan Mamut, un român stabilit în Regatul Unit. Distribuția este o continuare a defunctului Kogaion Linux. La baza Redcore Linux se afla legendarul Gentoo, un sistem de operare pentru care trebuie să ai ceva cunoștințe. Spre deosebire de Gentoo, Redcore este conceput pentru ființe umane. Practic, nu îți va fi deloc greu să îl utilizezi. În plus, OS-ul este disponibil în două medii grafice: Arhitectura pe care poate fi instalat este pe 64 de bit (amd64 / x86_64).

Ușor și bun

Este rapid, stabil și ușor de utilizat, dispune de o colecție remarcabilă de aplicații care îți pot fi utile, este practic și productiv. Să dăm doar câteva exemple: LibreOffice, MPV, VLC media players, Falkon web browser, qBittorrent , GIMP, Inkscape SVG editor, Steam pentru Linux. Practic, vine cu tot ce ai nevoie pentru multimedia, browsing pe internet, office, jocuri, dezvoltare.

Descarcă

Descarcă Redcore Linux Hardened 2004 „Neptune” de aici

Video

MAI MULTE ARTICOLE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

UTIL

Cum să îți ștergi definitiv contul Facebook

Cum să îți ștergi contul Facebook? Aparent, întrebarea vine cu un răspuns greu de dat. Ștergerea acestuia pare un obiectiv aproape imposibil de atins.
2,452FaniÎmi place
340CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

O bibliotecă digitală cu mii de lecții înregistrate vă stă la dispoziție

O bibliotecă digitală cu peste 2500 de lecții înregistrate stă la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților. Materialele sunt disponibile pentru clasele I-XII

Aceasta este distribuția Linux folosită de echipa pentruprieteni.com în 2020

Tradițional, membrii echipei pentruprieteni.com folosesc mai multe distribuții GNU/Linux. Suntem destul de curioși și dornici să testăm cât mai mult

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.
62 Shares
Copy link
Powered by Social Snap