duminică, noiembrie 22, 2020

Redcore Linux Hardened 2004 „Neptune” a fost lansat. Bucură-te!

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care nu îl ai în agenă, de...

Redcore 2004

Redcore Linux Hardened 2004, nume de cod „Neptune”, a fost lansat. După 9 luni de dezvoltare, imaginea .iso a distribuție GNU/Linux poate fi descărcată de pe site-ul oficial (click aici).

După 9 luni de dezvoltare, sunt fericit să anunț că Redcore Linux Hardened 2004 (nume de cod Neptun) este în sfârșit aici.

https://redcorelinux.org/

Noutăți

Nu puține sunt noutățile aduse de noua versiune a Redcore. Neptune vine cu sute de actualizări de pachete, reparări ale unor bug-uri, posibilitatea de a întreține mult mai ușor sistemul și o experiență mult mai bună pentru utilizator. Notele de lansare sunt disponibile aici. O selecție a celor mai importante noutăți poate fi consultată mai jos.

  • Din fabrică, Redcore vine cu Kernelul Linux 5.6.13. Versiunea 5.4.41, un LTS, este disponibilă în depozite;
  • resync cu arborele de testare Gentoo la 14.05.2020;
  • linux-steam-integrate este acum disponibil în depozit, pentru o experiență de joc mai bună;
  • python 3.7.7;
  • xorg-server a fost actualizat la versiunea 1.20.8;
  • toolchain a fost actualizat cu glibc 2.30, gcc 9.3.0, binutils 2.34, llvm 10.0.0 iar toate pachetele au fost reconstruite cu noul instrument.

Lxqt

Începând cu această lansare, Redcore va fi disponibil doar într-un singur mediu grafic, KDE Plasma. Renunțarea la Lxqt vine pe fondul unor probleme pe care acesta le genera.

  • Save
captură ecran: Redcore 2004

Despre

Redcore este dezvoltat de Ghiunhan Mamut, un român stabilit în Regatul Unit. Distribuția este o continuare a defunctului Kogaion Linux. La baza Redcore Linux se afla legendarul Gentoo, un sistem de operare pentru care trebuie să ai ceva cunoștințe. Spre deosebire de Gentoo, Redcore este conceput pentru ființe umane. Practic, nu îți va fi deloc greu să îl utilizezi. În plus, OS-ul este disponibil în două medii grafice: Arhitectura pe care poate fi instalat este pe 64 de bit (amd64 / x86_64).

Ușor și bun

Este rapid, stabil și ușor de utilizat, dispune de o colecție remarcabilă de aplicații care îți pot fi utile, este practic și productiv. Să dăm doar câteva exemple: LibreOffice, MPV, VLC media players, Falkon web browser, qBittorrent , GIMP, Inkscape SVG editor, Steam pentru Linux. Practic, vine cu tot ce ai nevoie pentru multimedia, browsing pe internet, office, jocuri, dezvoltare.

Descarcă

Descarcă Redcore Linux Hardened 2004 „Neptune” de aici

Video

MAI MULTE ARTICOLE

Au trecut 6 ani de pentruprieteni.com. Vezi câteva statistici

Oficial, pentruprieteni.com s-a născut pe 31 iulie 2014, momentul primului articol. Acea zi a marcat și primul record, 11 vizite unice.

UTIL

Protejează-ți stick-ul USB folosind BitLocker

Este necesar să aveți cel puțin Windows 7 instalat pentru a putea utiliza BitLocker. Recomandate sunt Windows 8 sau 10.
2,457FaniÎmi place
343CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla”, câteva informații

Lansat pe 22 octombrie 2020, Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla” reprezintă un update bine venit care va bucura utilizatorul.

„Todoist” a devenit disponibil și pe Linux. Vei fi și mai productiv

Aplicația Todoist a venit oficial și pe Linux prin intermediul snapcraft. Aceasta este disponibilă pe Android, cu peste 20 de milioane de utilizatori la activ, macOS și Windows 10.

Ești pregătit să utilizezi Microsoft Edge pe Linux?

Microsoft Edge își încearcă norocul pe Linux. Browserul dezvoltat de Microsoft va fi disponibil pentru utilizatorii lui Tux, conform unei postări pe Windows Experience Blog, începând cu luna octombrie.

Cum poți preda online fără să fii înregistrat. Simplu și eficient

Predare online a generat, asta pe bună dreptate, numeroase discuții aprinse în spațiul școlii.

Ai testat noul Deepin 20? Video

Nou lansatul Deepin 20 merită toată atenția. Cu un mediu grafic reproiectat pentru a fi unitar, mult ma stabil, solid și rapid,
64 Shares
Copy link
Powered by Social Snap