8.7 C
București
miercuri, februarie 21, 2024

Mare atenție! VIDEO – Wallpaper-ul care îți poate crea probleme –

Ar trebui să le citești

Un sistem sigur… cu excepții

Despre sistemul de operare Android se consideră că este unul relativ sigur, unde, în ultima vreme nu au mai apărut probleme serioase. Dar punctele slabe se ascund acolo unde ne așteptam mai puțin. Vă mai amintiți probabil acele mesaje text (SMS-uri) care vă puteau face telefonul inutilizabil. Acum, o simplă imagine setată ca wallpaper poate face acest lucru.

Greu de crezut

Deși pare greu de crezut, o simplă imagine setată ca wallpaper poate face ca unele telefoane cu Android să devină inutilizabile. Cauza fenomenului nu este cunoscută precis deocamdată, dar, mulți dintre cei ce și-au setat imaginea respectivă ca wallpaper au constatat că sistemul de operare Android a devenit instabil și că ecranul a început să se stingă și să se aprindă în mod repetat, necontrolat, chiar și după repornire. Se presupune că de vină ar fi intervalul de culori al imaginii, RGB, diferit de sRGB, folosit de Android. O mică scăpare, cu așa efecte…

Pe Twitter

Problema a fost semnalată pe rețeaua Twitter, în data de 31 mai (vezi aici). Mulți au considerat postarea o glumă dar s-au convind în scurt timp că nu era deloc ceea ce părea. Dacă găsiți acea imagine, nu riscați, cel puțin până se descoperă motivul pentru care creează probleme. Să nu fie unul mai grav decât intervalul de culori.

Nu încercați așa ceva!

Cele mai afectate par a fi telefoanele Samsung, cu Android 10 inclusiv. Android 11 este capabil, mai nou, să efectueze conversia RGB – sRGB, nefiind afectat de acel wallpaper buclucaș. Imaginea poate provoca un așa-numit soft-brick, din care dispozitivul poate fi, din fericire, salvat prin două căi: ștergerea fișierului cu imaginea (safe mode) sau revenirea la setările din fabrică (se pot pierde date, fișiere, setări etc.). Concluzia evidentă este că nu merită să riscați, au făcut-o destui!

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole