22.6 C
București
joi, aprilie 11, 2024

S-a lansat Endless OS 3.6.0

Ar trebui să le citești

Un nou Endless

Endless OS, distribuție despre care am mai scris aici și aici a ajuns acum la versiunea 3.6.0. Anunțul lansării a fost făcut în cursul zilei de 10 iunie 2019. Această lansare aduce un upgrade sistemului Debian pe care se bazează la Debian 10 „Buster”. Se trece la kernelul Linux 5.0 și la desktopul GNOME 3.32.

Anunțul lansării

Iată ce spun, în linii mari, dezvoltatorii, cu ocazia noii versiuni Endless OS:

Endless OS 3.6.0 a fost lansat pentru utilizatorii existențipe data de 10 iunie 2019. Endless OS este bazat pe mediul grafic GNOME, , distribuția GNU/Linux Debian și kernelul Linux. În această versiune, am actualizat pachetele sistemului de operare de la bază la cele mai noi versiuni, aparținând Debian Buster (următoarea versiune stabilă), majoritatea componentelor desktop la GNOME 3.32 și kernelul Linux 5.0. Acestea aduc funcții noi, îmbunătățiri ale performanței, suport hardware și reparații de bug-uri. Endless OS 3.6.0 include Podman 9, un instrument command-line, compatibil în mare parte cu interfața command-line Docker 2.

Accesează anunțul de lansare oficial (click aici) pentru mai multe detalii.

Ediții

Endless OS 3.6.0 este disponibil în două ediții, Basic și Full. Varianta Basic este multilinguală, dar conține doar sistemul de operare (aplicații noi pot fi adăugate după instalare). Variantele Full sunt create pentru anumite limbi, dar vin cu sute de aplicații preinstalate.

Descarcă Endless OS 3.6.0

Descarcă de aici varianta Basic (2097 MB)

Descarcă de aici varianta Full (în limba engleză) (16.2 GB)

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole