31.8 C
București
luni, iunie 24, 2024

Tails 4.1, ultima versiune din acest an, a fost lansat

Ar trebui să le citești

Tails 4.1

Tails 4.1, ultima versiune din acest an a acestei celebre distribuții GNU/Linux, a fost lansat la începutul lunii Decembrie. Această lansare rezolvă numeroase probleme de securitate și aduce câteva actualizări de softuri. Din acest motiv, dezvoltatorii recomandă utilizatorilor acestui sistem de operare să facă cât mai curând posibil upgrade-ul la Tails 4.1.

Noutăți

Cei care doresc să afle detalii complete, pot lectura notele de lansare, ce pot fi accesate aici. În linii mari, cele mai importante noutăți aduse de Tails 4.1 sunt:

  • actulizare la versiunile cele mai recente și stabile a numeroase aplicații: Tor Browser to 9.0.2.; Thunderbird 68.2.2.; Enigmail to 2.1.3.; Kernel Linux to 5.3.9
  • a fost înlocuită extensia TorBirdy cu o funcție similară din Thunderbird
  • Începând cu 4.1 este utilizat https://keys.openpgp.org/ ca server implicit al cheilor OpenPGP. Acesta este mai de încredere decât alte servere de chei publice OpenPGP, deoarece face referire doar la o cheie publică OpenPGP.

Descarcă

Imaginea .iso poate fi descărcată de aici.
Tails 4.2 va fi disponibil începând cu 7 ianuarie 2020.

Important

Dacă doriți să lucrați anonim pe Internet și în deplină siguranță, Tails este alegerea ce trebuie făcută. Recomandat de Edward Snowden, Tails se prezintă ca un OS stabil și de încredere, în care securitatea utilizatorului este pe primul loc. Actuala versiune aduce numeroase noutăți care, cu siguranță, vor fi apreciate de voi.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole