32.6 C
București
luni, iunie 24, 2024

Anumite telefoane mobile vor fi interzise de guvern

Ar trebui să le citești

Telefoane interzise

Guvernul se pune pe interzis anumite modele de telefoane mobile. Afectate vor fi dispozitivele ieftine care rulează Android. Astfel, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 46/2019, publicată deja în Monitorul Oficial, va impune restricții în vânzarea unor dispozitive începând cu vara anului 2020.

Ce prevede legea

Articolul 18 al Ordonanței de urgență nr. 46/2019 privind operarea Sistemului de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

(1) Operatorii economici care comercializează telefoane mobile au obligaţia de a furniza şi a menţine atât pe paginile web proprii, cât şi la punctele de vânzare, pentru telefoanele mobile comercializate, informaţii privind: a) capabilităţile de recepţionare a mesajelor RO-ALERT; b) modalităţile de activare a acestor facilităţi pentru fiecare tip de telefon mobil comercializat. (2) Informaţiile prevăzute la alin. (1) se transmit şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în vederea publicării în portalul web RO-ALERT”

Conform articolului 19, telefoanele mobile care nu au activată această funcție nu vor putea fi comercializate în România

Telefoanele mobile care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor RO-ALERT în toate rețelele publice mobile de comunicații electronice nu pot fi comercializate pe teritoriul României.

O măsură bună

Sistemul RO-ALERT poate salva vieți, nu are rost să intrăm în detalii. Telefoanele care nu pot îndeplini această funcție nu au ce căuta la vânzare. Măsura ar fi trebuit pusă în aplicare chiar din acest an. Echipa pentruprieteni.com vă recomandă să achiziționați doar acele modele de dispozitive care permit funcționarea sistemului RO-ALERT.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole