20 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024

Video – Atenție la carduri! Vezi cât de ușor îți pot fi citite datele de pe cardurile bancare

Ar trebui să le citești

Atenție la carduri!

Este extrem de interesant cum o tehnologie atât de utilă și de modernă, sofisticată și scumpă, nu oferă siguranță deplină utilizatorilor săi. Problema este cu atât mai gravă cu cât vorbim despre o tehnologie prin intermediul căreia ne gestionăm banii. Ei bine, cu prilejul acestui articol, afli informații pe care banca ta nu ți le spune.

Cardul contactless

Tot mai mulți români sunt obligați de bănci să utilizeze cardurile de tip contactless. Motivul ar fi că acestea sunt mai ușor de folosit, eliminând cele 3-5 secunde necesare introducerii codului pin. În plus, faptul că nu dai cardul din mână, iar vânzătoarea nu îl atinge, este mai sigur.
Plata prin intermediul acestor carduri se face prin trecerea acestuia prin apropierea unui cititor. Pe zi, poți face 5 astfel de tranzacții fără să ți se solicite codup PIN. Sumă maximă pe care o poți utiliza per tranzacție este de 100 de lei.

Pericol

Hoții sunt mereu cu un pas sau doi înaintea noastră. Prin intermediul unor dispozitive speciale sau chiar al unui simplu telefon dotat cu o aplicație gratutiă, aceștia pot afla date importante de pe cardul tău. Vă invităm să urmăritți clipul de mai jos pentru a vă convinge.
În plus, dacă îți este furat cardul sau l-ai pierdut, cineva îl poate folosi pentru cumpărături de până într-o sută de lei pe tranzacție, adică 500 de lei pe zi. Totul până ce anunți pierderea cardului și banca îl blochează.
Singurele date pe care hackerii nu le pot citi se referă la codul de trei cifre de pe spatele cardului, însă cumpărăturile cu cardul în magazine pot fi efectuate şi fără acest cod

Soluția

Soluția ar fi utilizarea unui portofel special precum cele de aici, a plătilor 3d secure ori renunțarea la acest tip de card. Prin utilizarea 3d secure, primești un SMS ori de câte ori cardul tăui a fost folosit. Dacă l-ai pierdut sau ți-a fost furat, acest mesaj îți este util dacă vrei să vezi când hoțul ori găsitorul încearcă să-l folosească.- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole