32.6 C
București
luni, iunie 24, 2024

Windows 10 îți va permite să renunți la aplicațiile preinstalate dar de care nu ai nevoie

Ar trebui să le citești

Windows 10

Următoarele versiuni de Windows 10 vor fi mai maleabile. Microsoft și-a câștigat de ceva vreme o proastă reputație, motive sunt numeroase. Prin faptul că nu permite utilizatorului să elimine din sistem o serie întreagă de aplicații preinstalate, Windows 10 enervează teribil. Aplicații precum Cortana, 3D Viewer, Groove Music, Mail, Music & TV sunt considerate momentan componente esențiale ale sistemului de operare, așa că utilizatorul nu le poate dezinstala în mod normal, deși funcționarea sistemului de operare nu depinde în niciun fel de prezența acestor adaosuri care mai mult îl îngreunează. 

Nu cunoaștem (încă) motivul acestei schimbări de atitudine din partea Microsoft, ceea ce vă putem spune este că după următorul update major al Windows 10, începând de anul viitor, vei avea posibilitatea de a reduce din aglomerație, eliminând ceea ce nu-ți este necesar, fără ca acele aplicații să se reactiveze după următorul update.

Cum vei scăpa de ele

Pentru a renunța definitv la o aplicație de care nu ai nevoie dar care a venit preinstalată, va fi suficient un click dreapta pe tile-ul aplicației în meniul start sau în lista de aplicații. Apoi, alegând opțiunea „Uninstal”, vei scăpa definitv de ea. Dacă se întâmplă să te răzgândești, vei găsi acele aplicații în Windows Store, deci nu-ți fă griji. Doar dacă ai dezinstalat și Windows Store… atunci poate fi mai complicat.

Se va întâmpla în 2019

Minunea este așteptată să se întâmple prin aprilie 2019, deși Windows 10 a deja permite dezinstalarea unor aplicații precum: Microsoft Solitaire Collection, My Office, OneNote, Print 3D, Skype, Tips sau Weather. Dar s-ar putea totuși să fie și ceva întârzieri deoarece Microsoft dorește să se asigure că totul funcționează perfect. Ținând cont de unele bug-uri prezente în ultimul update, ne exprimăm neîncrederea.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole