duminică, septembrie 20, 2020

Ești profesor, elev sau student? Aceste aplicații gratuite sunt esențiale

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

Ești profesor, elev sau student?

Dacă ești profesor, elev sau student, acest material îți va fi extrem de util, citește-l cu atenție. Îți propunem o scurtă listă de aplicații neprețuite, esențiale am putea spune, pentru elevi, studenți, profesori și nu numai. Aceste aplicații educaționale nu te costă nimic și nu te supun niciunei restricții de ordin legal sau economic. În plus, utilitatea le-a fost dovedită în foarte multe ocazii. Folosite acasă sau la școală, în timpul orelor, pot ridica randamentul muncii elevilor, studenților și profesorilor. Asta nu înseamnă că nu pot fi folosite de oricine dorește. Nu uita, învățământul secolului XXI cere mijloace moderne pentru toți cei implicați.

Sistem de operare pentru computere, gratuit

Ubuntu și Linux Mint sunt două sisteme de operare gratuite, intuitive, libere, extrem de stabile, sigure și complete, disponibile în limba română, care înlocuiesc Windows-ul fără probleme. Sunt perfect funcționale chiar de pe Live DVD/USB, vin cu softuri excelente preinstalate și nu mai ai nevoie de seturi întregi de DVD-uri cu drivere și codecuri deoarece acestea vor instala automat tot ce este necesar. Practic, funcționează gata scoase din cutie, a se înțelege instalate. Pot fi instalate fie peste Windows, înlocuind acest OS, fie în sistem dual boot, adică pe o partiție separată pe același hard. La pornire, va trebui să alegeți pe ce sistem de operare veți intra.

Dacă te interesează, aici găsești câteva modele de laptop-uri care vin gata instalate din fabrică cu Ubuntu, iar prețurile sunt mai mult decât convenabile.

Suită office

Libre Office este o suită office gratuită, principala alternativă completă la suita Microsoft Office, pe care noi o folosim pentru tot ce înseamnă documente. Suita este disponibilă complet și în limba română, atât pe Linux cât și pe Windows. Poate fi descărcată de aici. Află mai multe aici.

Photoshop gratuit

Gimp este o aplicație excelentă, alternativa opensource la Adobe Photoshop, care te ajută să îți editezi fotografiile sau să creezi grafică precum un profesionist. Intuitiv și rapid, complet gratuit, Gimp trebuie să își găsească locul instalat pe orice computer, indiferent dacă rulează vreo distribuție GNU/Linux ori Windows.

Player video

VLC este, probabil, cel mai bun și apreciat player media al momentului. Mulți dintre voi cu siguranță îl știți și l-ați și folosit sau îl folosiți, așa că nu o să intrăm în prea multe detalii. Pe Linux îl găsiți în Magazinele software ale distribuțiilor, dacă nu este deja instalat, iar pentru Windows îl puteți descărca de aici.

Editor video

Avidemux este un soft ușor de folosit atunci când ai de editat clipuri video. Suportă nenumărate formate și are tot atâtea funcții mai mult decât interesante. Softul poate fi descărcat direct de pe site-ul oficial (fixounet.free.fr/).

E-book reader

Calibre este o soluție e-library completă. Softul citește excelent felurite documente, indiferent că este vorba de cărți în format electronic (MOBI, LIT, PRC, EPUB, ODT, HTML, CBR, CBZ, RTF, TXT, PDF și LRS.) sau de banalul PDF. Pe lângă versiunea ce poate fi instalată pe OS X, Windows și Linux, există și una portabilă la fel de funcțională. Mai multe detalii precum și un link necesar descărcării găsiți aici.

GeoGebra este software liber pentru matematică adresat tuturor nivelelor de educație, care pune la un loc geometria, algebra, foile de calcul, graficele, statistica și calculul, într-un singur pachet ușor de utilizat. Resursele de învățare interactivă, de predare și evaluare create cu GeoGebra pot fi împărtășite și utilizate de oricine pe tube.geogebra.org.

GeoGebra este software-ul dinamic de matematică cel mai apreciat din lume, a primit numeroase distincții pentru software educațional și suportă educația STEM (aceasta se bazează pe ideea de a educa elevii prin patru discipline – știință, tehnologie, inginerie și matematică – cu o abordare interdisciplinară și aplicată) și inovațiile din predare și învățare la nivel mondial.

Google Earth

Un program foarte util celor care doresc să planifice excursii virtuale pe Planeta Albastră. Utilizarea acestui soft va elimina rapid monotonia de la foarte multe ore, programul în sine te aduce în situația de a crede că ești chiar la fața locului. Îl puteți descărca de aici iar de aici puteți afla mai multe informații.

MAI MULTE ARTICOLE

Au trecut 6 ani de pentruprieteni.com. Vezi câteva statistici

Oficial, pentruprieteni.com s-a născut pe 31 iulie 2014, momentul primului articol. Acea zi a marcat și primul record, 11 vizite unice.

UTIL

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...
2,459FaniÎmi place
344CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ai testat noul Deepin 20? Video

Nou lansatul Deepin 20 merită toată atenția. Cu un mediu grafic reproiectat pentru a fi unitar, mult ma stabil, solid și rapid,

Un bug din Windows 10 îți poate ucide lent SSD-ul

din cauza unui bug strecurat într-un update recent, Windows 10 nu mai înregistrează corect data ultimei optimizări și optimizează, adică drefragmentează SSD-ul la fiecare pornire a sistemului de operare

Zeci de platforme și resurse educaționale gratuite pentru predarea online

Zeci de platforme și resurse Echipa pentruprieteni.com oferă cadrelor didactice câteva sugestii de platforme și resurse pentru învățământul digital....

Cele mai bune distribuții Linux pentru computere vechi sau pentru configurațiile slabe

Distribuții Linux Sunt numeroase acele distribuții Linux care promit readucerea la viață a unor PC-uri vechi. Despre câte reușesc,...

Au trecut 6 ani de pentruprieteni.com. Vezi câteva statistici

Oficial, pentruprieteni.com s-a născut pe 31 iulie 2014, momentul primului articol. Acea zi a marcat și primul record, 11 vizite unice.
1.1K Shares
Copy link
Powered by Social Snap