23.7 C
București
marți, aprilie 16, 2024

3 distribuții Linux pentru școală. Ești profesor, elev sau student?

Ar trebui să le citești

Linux pentru școală

Vă aducem în atenție 3 distribuții Linux pentru școală. Acestea sunt actuale, concepute și realizate special pentru a ușura munca cadrelor didactice, elevilor și studenților. Sistemele de operare sunt blindate cu softuri educaționale, sunt gratuite și pot fi instalate pe configurații hardware vechi și noi. Practic, aceste OS-uri îți permit să duci la capăt aceleași activități pe care le realizai și pe Windows.

AcademiX GNU/Linux

AcademiX GNU/Linux este o distribuție Linux românească care vă permite instalarea printr-un singur click a sute de aplicații gratuite. Acestea vă pot fi de mare folos în cadrul orelor de matematică, fizică, chimie, geografie, biologie, etc. La dispoziție vă stau și softuri pentru birou, grafică, statistici, programare, electronică etc. Unele aplicații au fost realizate și sunt folosite de universități prestigioase din SUA și Europa. În plus, profesorii au o secțiune specială care le permite realizarea de conținut educațional pentru elevi și studenți.

Prezentare Linux pentru școală – AcademiX GNU/Linux.

Descarcă Academix GNU/Linux

Endless OS

Endless OS își propune să fie diferit de restul distribuțiilor și reușește din plin. Nu doar prin cantitatea și calitatea informațiilor puse la dispoziția utilizatorului cu acces limitat sau deloc la Internet, ci și prin alte aspecte care țin de interfață, dar și de productivitate, acest OS captează atenția. Obiectivul principal al acestui sistem de operare este să asigure informații utile și conținut educațional, cu sau fără ajutorul Internetului.

Prezentare Linux pentru școală – Endless OS – de la min. 8

Descarcă Endless OS

Linux Mint

Chiar dacă nu este conceput special pentru educație, Linux Mint este ideal pentru sistemul educațional. Sutele de aplicații disponibile, stabilitatea exemplară, simplitatea, funcționalitatea și productivitatea de care dă dovadă îl transformă într-un „must have”. Sistemul de operare ușurează enorm munca profesorilor, studenților și elevilor, este gratuit și, de ce nu, interesant.

Prezentare Linux pentru școală – Linux Mint

Descarcă Linux Mint

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole