29.2 C
București
luni, iunie 24, 2024

Windows 10 se apropie de pensie. Vezi când va înceta să mai primească suport

Ar trebui să le citești

Windows 10

Windows 10 se apropie de momentul în care Microsoft va înceta să îi ofere suport devenind o notă de subsol. Acest lucru înseamnă că Microsoft va înceta să mai oferte suport către această versiune. Pe românește, Windows 10 nu va mai primi actualizări, fapt care îi va supune la riscuri greu de imaginat pe cei care se vor încumeta să îl mai utilizeze. Bine, până atunci, mulți vor fi făcut deja trecerea la Windows 11, Linux sau macOS.

Spre pensionare

Pensionarea forțată a celui mai popular sistem de operare al momentului este planificată pentru toamna lui 2025. Practic, la 14 octombrie 2025, în apropierea zilei în care Windows 10 va sărbători 10 ani de viață, suportul va înceta – vezi confirmarea Microsoft aici.

Câteva mici clarificări

Conform tradiției, o versiune de Windows are o durată de viață de zece ani. Această ediție fost anunțată în septembrie 2014 și lansată oficial în 29 iulie 2015; Windows 10 a fost precedat de Windows 8.1 și va avea drept urmaș pe mult mediatizatul Windows 11.

Ce ai putea să faci

Rularea Windows 10 după încetarea suportului poate fi extrem de periculoasă. Dacă nu dorești să dai bani pe un nou PC ori pe o licență de Windows 11, cea mai simplă și logică soluție este să treci pe Linux. Linux Mint, Ubuntu, Solus, Deepin sau MX Linux sunt doar câteva distribuții care pot lua locul Windows 7 fără probleme. În plus, nu te costă nimic și sunt șanse mari să constați că sistemul învie sub Linux.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole