luni, iulie 6, 2020

4 servicii gratuite de stocare în cloud mai mult decât utile

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Servicii de stocare

Se întâmplă deseori să ai nevoie de spațiu în plus pentru stocarea unor documente sau arhive. Motivele pot fi diverse și nu intrăm în detalii. Din capul locului îți sugerăm, cât se poate de serios, să nu stochezi documente sensibile în cloud. Indiferent de asigurările pe care le primești cu dărnicie de la prestatorii de astfel de servicii, Încearcă să stochezi pe serverele altora doar ceea ce nu îți poate face rău, adică doar acele documente care nu vă pot afecta cu nimic dacă ar ajunge pe mâini străine.

Marele avantaj

Un mare avantaj al găzduirii în cloud (în nori, pe servere externe) constă în faptul că poți accesa materialele stocate de pe orice dispozitiv. Putem folosi serviciile de pe tabletă, telefon inteligent, computer, trebuie doar să fii conectat la Internet. Încărcarea și descărcarea diverselor materiale reprezintă procedee simple și logice, de multe ori automate. Astfel, sincronizarea acestora pe dispozitivele pe care aveți instalate aplicațiile se face automat. Practic, de pe orice dispozitiv vei putea face modificări asupra conținutului găzduit în cloud, trebuie doar să te asiguri că doar tu ai acces la materiale. Indiferent dacă a crăpat Windows-ul și trebuie să îl reinstalezi, dacă ai apelat la un astfel de serviciu și în funcție de setări, nu trebuie să îți mai fie frică de reinstalarea care va șterge totul. Desigur, ca să fim corecți, în nori se va păstra doar ce ai ales tu, nu tot C-ul Windows-ului.

Mici probleme pentru computerele mai vechi

Unele computere de generație mai veche ar putea întâmpina mici probleme ce țin de o funcționare mai greoaie. Permanenta sincronizare a materialelor stocate poate genera un consum destul de măricel de resurse și de lățime bandă.

4 servicii

Am selectat pentru voi 4 servicii care vă sunt puse la dispoziție gratuit de firme importante și prin intermediul cărora vă puteți depozita diverse materiale în cloud, servicii numai bune pentru utilizatorul simplu. Acestea au și versiuni pro, pe baza unui abonament plătit, care vă oferă cu mult mai mult spațiu de stocare. De asemenea, pot fi folosite atât pe Windows, iOS cât și GNU/Linux, fie prin aplicații speciale, fie prin accesarea contului direct din browser.

Dropbox

Din prima, Dropbox îți oferă 2 GB spațiu gratuit de stocare. Spațiul poate fi extins dacă îți mai aduci și prietenii prin zonă. Cu puțin noroc și ajutor din partea acestora, și mai ales dacă ai mulți, poți beneficia de până la 16 GB gratuit. Trebuie să știi că primești cam 500 MB de spațiu pentru fiecare prieten convins de tine. În plus, există o aplicație oficială ce poate fi folosită și pe GNU/Linux.

Click aici pentru a accesa Dropbox

Google Drive

Google nu putea rata ocazia să nu abordeze și acest domeniu. Am putea spune că, dată fiind dorința de a experimenta domenii noi a celor de la Google, vom savura cât de curând deliciosul pui cu 5 picioare și wireless inclus, marca “Google”.

Cu un cont gratuit pe Google Drive puteți stoca dosărele și documente în limita a 4 GB de spațiu pentru varianta gratuită. Dacă vreți mai mult și contra a ceva dolari, puteți avea la dispoziție 100 de GB sau chiar 1TB. Noi nu am scris prețurile deoarece acest articol are scopul să vă fie util pe termen lung și nu să vă inducă în eroare cu prețuri care ar putea fi modificate uterior publicării materialului.

Click pentru a accesa Google Drive

OneDrive

OneDrive este un serviciu de stocare în cloud pus la cale de cei de la Microsoft. Acesta vine “din fabrică” pe noul Windows 10 și oferă celor interesați 15 GB spațiu pentru stocare. Cu puțin noroc, veți reuși să sincronizați serviciul și pe Ubuntu sau alte distribuții GNU/Linux.

Click pentru a accesa OneDrive

Box

16 GB spațiu de stocare îți sunt puși la dispoziție de box.com. Ca și în cazul celorlalte soluții de mai sus, este nevoie de un cont ce poate fi creat cu ajutorul unei adrese de email reale. De asemenea, diferența cea mare dintre Box și celelalte soluții este că, pe moment, acest serviciu nu permite urcarea fișierelor mai mari de 250 de MB, chiar dacă primești 16 GB de spațiu gratuit.

Click aici pentru a accesa Box

MAI MULTE ARTICOLE

Ubuntu 20.04 LTS, cel mai bun de până acum

Ubuntu Ubuntu 20.04 LTS „Focal Fossa”, un sistem de operare dorit și așteptat cu sufletul la gură. S-au pus...

UTIL

Despre schimbarea periodică a parolelor

Logica elementară ne spune că pentru a ne menține conturile online în siguranță este bine să schimbăm periodic parolele. Însă studii recente arată că această abordare nu dă întotdeauna rezultatele așteptate
2,452FaniÎmi place
339CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.

Bucură-te!!! openSUSE Leap 15.2 a fost lansat și vine cu inteligență artificială

Bucură-te, openSUSE Leap 15.2 este gata pentru descărcare, testare și instalare. Începând cu această versiune, conform notelor de lansare, disponibile aici, se face un pas important în zona AI.

Arc Menu 47 a fost lansat. Noutățile sunt importante

Arc Menu 47 Arc Menu este un app launcher disponibil pentru instalare în mediul grafic Gnome. Este popular și...

Ești sunat cu număr privat/ascuns? Aceasta este cea mai simplă metodă de a scăpa

Apelurile cu numere ascunse/private, în care identitatea celui care apelează este ascunsă, sunt, de cele mai multe ori, prilej de stres.
56 Shares
Copy link
Powered by Social Snap