32.6 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

5 modalități de a face Ubuntu mai rapid

Ar trebui să le citești

Ubuntu poate fi și mai rapid

Ubuntu este o distribuție GNU/Linux care în general se comportă foarte bine și oferă o viteză suficientă încât utilizatorul să nu fie nevoit a interveni în niciun fel. Dacă totuși ți se pare că Ubuntu nu se mișcă atât de repede pe cât îți dorești, vezi mai jos cinci modalități de a-l face mai rapid.

Cum faci Ubuntu să ruleze mai rapid

  1. Dezactivează aplicațiile care pornesc automat – deschide „Home” și scrie „Startup”. Se va deschide o fereastră din care poți elimina/activa/adăuga/dezactiva aplicațiile care pornesc automat. După restart, Ubuntu se va mișca mai repede, o să vezi.
  2. Folosește un mediu grafic mai light în cazul în care computerul tău este de generație mai veche și nu mai duce cum trebuie această distribuție. Poți instala un alt mediu grafic precum: Xfce, Lxde sau OpenBox.
  3. Instalează driver-ele proprietare – deschide Home și scrie Drivers. Alege de acolo cele mai noi versiuni ale driverelor proprietare găsite. Viteza de funcționare a sistemului va crește simțitor.
  4. Modifică Swappiness – se va reduce cantitatea de informație scrisă și citită din memoria SWAP, care este mai lentă și se va folosi mai mult memoria RAM. Scrie în terminal următoarea comandă: sudo bash -c „echo ‘vm.swappiness = 10’ >> /etc/sysctl.conf”
  5. Curăță reziduurile – folosește pentru asta Ubuntu Tweak (fii precaut, totuși) și elimină fișiere care nu mai sunt necesare. În plus, ai grijă ca pe desktop să nu fie puzderie de foldere și fișiere, păstrează-l curat.

Bonus

Dacă, din diverse motive, Ubuntu nu îți mai este pe plac, fă-ți curaj și testează alte distribuții. Poți încerca Linux Mint, Manjaro, Solus OS, Voyager. Sunt multe alte distribuții GNU/Linux care pot suplini foarte bine Ubuntu ori Windows. Trebuie doar să ai curaj și să fii deschis noutăților și provocărilor.

Tu cum îți faci sistemul de operare să ruleze mai rapid?

P.S. Poți încerca aceste trucuri și pe alte distribuții, vor funcționa.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole